آموزش سئو رایگان از صفر تا صد [5 ویدیو کاربردی]
سئو چیست؟
سئو مجموعه فعالیتهایی است که ما برای رسیدن به رتبههای برتر، در نتایج گوگل انجام میدهیم. در این صفحه قصد داریم با آموزش رایگان سئو به شما علاقهمندان این حوزه کمکی کرده باشیم. پس با ما همراه باشید.
قطعا بارها برایتان پیش آمده که برای خرید یک محصول یا یافتن پاسخی برای یک موضوع در اینترنت جستجو کنید. نتایجی که در گوگل برای شما نمایش داده میشود طبق اصول و قوانینی چیده شده است که به آنها فاکتورهای رتبهبندی میگویند.
اینکه میبینید سایت x بهعنوان اولین لینک نمایش داده میشود و سایت y رتبهی دوم را در نتایج جستجو دارد بیدلیل نیست.
موتورجستجوی گوگل بهازای عبارتی که سرچ میشود معمولا ده صفحهی دهتایی، سایت به شما معرفی میکند که مجموعا 100 لینک میشود. نحوه چیدن این 100 لینک و اینکه کدام سایت لینک 1 باشد و کدام سایت لینک 10 و کدام سایت لینک 100، بر اساس همان فاکتورهای رتبهبندیست.
گوگل همیشه بهدنبال این است که بهترین جواب و بهترین سایت را به کاربران خود نمایش دهد. پس همیشه در حال بررسی سایتها میباشد و سعی میکند بهترین سایتها را شناسایی و در لینکهای برتر قرار دهد.
فعالیتهای سئو باعث میشود گوگل متوجه شود کدام سایت برای کاربر مفیدتر است و باید آن سایت را در نتایج برتر قرار دهد.
چرا یادگیری سئو اهمیت دارد؟
هر بیزینسی همیشه بهدنبال افزایش فروش و جذب مشتری بیشتر است. سئو یکی از کانالهای بازاریابی دیجیتالی است که کمک میکند مشتریانی که از طریق جستجو در گوگل به خدمات و محصولات شما نیاز دارند، بهسمت شما جذب شوند.
آموزش سئو از آنجا حائز اهمیت است که به معرفی برند و افزایش فروش کسبوکارها کمک میکند. در مجموعهی سپید آکادمی علاوه بر خدمات سئو آموزش خصوصی سئو نیز انجام میشود، در صورت نیاز به آموزشهای پیشرفتهتر و تخصصی با ما تماس بگیرید.
مخاطبین آموزش سئو چه کسانی هستند؟
1. افرادی که صاحب کسبوکار هستند و میخواهند خودشان سئو سایتشان را انجام دهند.
2. افرادی که میخواهند سئو را آموزش ببینند و در آینده، خودشان متخصص سئو شوند.
پس اگر به دنبال آموزش سئو رایگان و البته کاربردی هستید در ادامه با ما همراه باشید. در این صفحه سعی کردیم صفر تا صد سئو را آموزش دهیم، در صورتی که سوالی داشتید در پایین همین صفحه آن را با ما به اشتراک بگذارید.
آموزش سئو سایت
نحوهی کار موتورهای جستجو
برای شروع آموزش سئو کاربردی ابتدا باید توضیح دهیم که موتورهای جستجو چگونه کار میکنند. موتور جستجو یا سرچ انجین (search engine) یک ابزار آنلاین است که به مردم کمک میکند تا اطلاعات را در اینترنت پیدا کنند.
موتورهای جستجویی مانند گوگل، بینگ، یاهو، بایدو، یاندکس و … وجود دارند. در تصویر زیر سهم بازار موتورهای جستجو در سراسر جهان نمایش داده شده است که میتوان متوجه شد گوگل بزرگترین و محبوبترین موتور جستجو میباشد.
با توجه به اینکه متوجه شدیم موتور جستجوی گوگل محبوبترین سرچ انجین جهان است، باید این را نیز بدانیم که گوگل یک بیزینس است و همواره در تلاش است کاربران خود را راضی نگه دارد. در نتیجه همیشه رفتار کاربر را در برخورد با سایتها آنالیز میکند و همیشه آماده تغییر رتبهی سایتها میباشد.
موتورهای جستجو وقتی با یک محتوای جدیدی در سطح وب مواجه میشوند، سه اتفاق زیر به ترتیب میافتد:
- کراولینگ
- ایندکس شدن
- رتبه گرفتن
محتواهای جدیدی که منتشر میشوند در فهرست جستجوی گوگل ذخیره میشوند و وقتی کاربران جستجو میکنند گوگل از بین صفحات ذخیره شده به ترتیب بهترین صفحات را نمایش میدهد.
اگر صفحات سایت شما در فهرست گوگل ذخیره نشده باشند یا به اصطلاح ایندکس نشده باشند (مرحله 2 تصویر) نباید توقع داشته باشید گوگل سایت شما را در نتایج جستجو (مرحله 3 تصویر) نشان دهد.
گوگل از دو منبع اصلی صفحات سایتها را ایندکس میکند:
1. سایتمپ
سایت مپ چیست؟ نقشهسایت یا سایتمپ فایلی است که آدرس تمام صفحات سایت را در خود دارد و به گوگل کمک میکند خیلی سریع و راحت به صفحات سایت ما دسترسی پیدا کند. ما با معرفی کردن سایتمپ به گوگل به سریعتر ایندکس شدن صفحات سایتمان کمک میکنیم.
2. معرفی صفحات جدید توسط صفحاتی که قبلا در گوگل ایندکس شدهاند
اگر از صفحات ایندکس شدهی قبلی به صفحات جدید لینک بدهیم، این کار باعث میشود گوگل صفحات جدید ما را زودتر ایندکس کند.
تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی مهمترین قدم در پروسهی خدمات سئو سایت میباشد. ما باید در این مرحله درستترین و صحیحترین کلمات و عبارتهایی که مردم در گوگل سرچ میکنند تا به محصول، خدمات یا بلاگ ما برسند را شناسایی کنیم.
به این کلمات و عبارتهایی که مردم در گوگل سرچ میکنند کلمه کلیدی گویند. حال ما به دنبال راهی هستیم تا به آن کلمات و عبارات برسیم. برای بدست آوردن لیست کلمات کلیدی هم میتوانیم از ابزارهای کیورد ریسرچ استفاده کنیم و هم از روشهای دستی. در صفحهی آموزش تحقیق کلمات کلیدی تمام این موارد بهتفصیل توضیح داده شده است که پیشنهاد میشود حتما آن را مطالعه کنید.
تحقیق کلمات کلیدی به روش دستی
تحقیق کلمات کلیدی از یک نقطهای شروع میشود که به آن نقطه سید کیورد (seed keyword) میگویند. سید کیورد سرنخهای ما برای شروع تحقیق کلمات کلیدی است. برای مثال وقتی یک فروشگاهی فروش محصولات اسباببازی انجام میدهد شروع تحقیق کلمات کلیدی آن از عباراتی مثل خرید اسباببازی، اسباببازی دخترانه، اسباببازی پسرانه و … شروع میشود.
در مرحلهی بعدی محصولات پرفروش و پرسود آن بیزینس باید شناسایی شود. و بعد از آن به سراغ کلماتی میرویم که مستقیما تارگت ما نیستند اما بر اساس ریشه مشکل کاربر استخراج میشوند.
در همین مثال فروشگاه اسباببازی ما باید ببینم محصولات ما کدام مشکل کاربر را برطرف میکند. مثلا شخصی که قصد خرید هدیه برای بچه خواهرش را دارد و در گوگل سرچ میکند “بهترین کادو تولد کودک سه ساله” محصولات ما میتوانند مشکل این شخص را برطرف کنند. پس ما باید چنین کلماتی که مشکل کاربر هستند و محصول و خدمات ما آنها را برطرف میکنند را بیابیم.
[محل قرارگیری ویدیو]
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی
ابزارهای رایگان و پریمیوم زیادی برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد که در زیر چند مورد از بهترین ابزارهای رایگان را معرفی میکنیم.
1. Keywordtool.io
کیوردتول یک ابزار تحقیق کلمه کلیدی است که بصورت رایگان تا حدی قابل استفاده میباشد. برای استفاده از امکانات بیشتر این ابزار باید از نسخه پریمیوم آن استفاده کرد.
نحوه کار با این ابزار به این صورت است که یک کلمه کلیدی در آن وارد میکنیم و کیوردتول به ما کلمات مشابه را میدهد که البته تمامی کلماتی که پیشنهاد میدهد ممکن است کاربردی نباشد.
2. ابزار Google Keyword Planner
ابزار کیورد پلنر یک ابزار کاربردی برای پیدا کردن کلمات کلیدی، میزان رقابت و میانگین سرچ کلمه کلیدی در ماه میباشد. دقت این ابزارها 100 درصد نیست، بخصوص در زبان فارسی، پس در انتخاب کلمه کلیدی مناسب باید توجه بیشتری کرد.
3. ابزار سرچ کنسول (search console)
سرچ کنسول یک ابزار بسیار قدرتمند برای تحقیق کلمه کلیدی و همچنین میزان دقیق سرچ روزانه و ماهانه کلمه کلیدی است اما به شرطهایی که در ادامه خواهیم گفت.
سرچ کنسول یکی از ابزارهایی است که میتوان روی دقت و عدد و رقم آن حساب کرد. مثلا اگر میخواهیم میزان سرچ یک عبارتی را ببینیم حتما باید در آن عبارت به صفحه اول گوگل رسیده باشیم تا بتوانیم میزان سرچ یک عبارت را بصورت دقیق متوجه شویم، در غیر اینصورت عدد سرچ کنسول نیز صحیح نیست.
برای تحقیق کلمه کلیدی با استفاده از سرچ کنسول قطعا به سرچ کنسول پر از دیتا نیاز داریم. یعنی یک سایتی که حداقل یکی دو سال فعالیت کرده باشد و در سرچ کنسول آن سایت دیتا نشسته باشد میتواند به تحقیق کلمه کلیدی کمک ارزشمندی کند. اما سرچ کنسول یک سایت نوپا که هنوز دیتایی ندارد هیچ کمکی از جهت تحقیق کلمه کلیدی نمیتواند کند.
[محل قرارگیری ویدیو]
بعد از تهیه و تنظیم لیست کلمات کلیدی با استفاده از شناسایی سید کیوردها، آنالیز و بررسی رقبا، استفاده از ابزارها و … حالا باید کلمات بدست آمده را بر اساس کانسپت کلمه کلیدی دستهبندی کرد.
کانسپت کلمه کلیدی چیست؟
برای تشخیص کانسپت هر کلمه کلیدی باید دو مورد بررسی شوند:
1. هدف کاربر از سرچ کلمه کلیدی چه بوده است؟
ما در ابتدا باید تشخیص بدهیم هدف کاربر از سرچ این عبارت کلیدی چه چیزی بوده است. آیا کاربر بهدنبال دریافت اطلاعات است؟ آیا قصد خرید محصول دارد؟ آیا قصد دیدن فقط عکس و مدل دارد؟ و …
هدف کاربر را از نتایج صفحه اول گوگل میتوان تشخیص داد. یعنی عبارت مورد نظر را سرچ میکنیم و ده نتیجه اول گوگل را باز میکنیم، تکتک صفحات را بررسی میکنیم. طبق اکثریت نتایج تصمیم میگیریم چه سبک محتوایی را انتخاب کنیم.
2. هدف خودمان از سئو کردن این عبارت کلیدی چیست؟
هدف خودمان از سئوی این عبارت کلیدی چه بوده است. آیا هدف ما از سئوی این کلمه کلیدی فروش مستقیم است یا بازاریابی محتوایی؟
انواع سبکهای محتوایی
پس با سرچ کلمه کلیدی و بررسی کردن تکتک صفحات موجود در صفحه اول گوگل ما متوجه میشویم برای این کلمه کلیدی چه سبک محتوایی را باید ایجاد کنیم. بهعنوان مثال اگر کیورد “اسباببازی پسرانه” را سرچ میکنیم و اکثر صفحاتی که باز میکنیم صفحات دستهبندی هستند پس ما متوجه میشویم، گوگل تشخیص داده که نیاز کاربر از سرچ این کلمه خرید کردن هست و گوگل با نمایش صفحات دستهبندی اسباببازی پسرانه قصد جلب رضایت کاربران را دارد.
گاهی اوقات تشخیص کانسپت کلمه کلیدی کمی سخت میشود بخاطر اینکه رقبا دو یا سه سبک محتوایی متفاوتی را ایجاد کردهاند. در این مواقع ما باید هدف خودمان را از سئو کردن آن کلمه کلیدی در نظر بگیریم و متناسب با هدف خودمان صفحهی مورد نظر را ایجاد کنیم.
آموزش سئو سایت
سئو سایت شامل سه بخش زیر میشود:
- سئو داخلی
- سئو تکنیکال
- سئو خارجی
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم سئو از دو بخش داخلی و خارجی تشکیل میشود و سئوی داخلی خودش شامل سئوی محتوا و تکنیکال است. سئو داخلی به مجموعه فعالیتهایی که ما داخل سایت خودمان در راستای بهینهسازی انجام میدهیم گفته میشود. از تحقیق کلمات کلیدی گرفته تا انتشار محتوا و افزایش سرعت و امنیت، همگی جزء سئوی داخلی محسوب میشوند.
سئوی محتوا شامل یونیک بودن محتوا، نوشتن عنوان جذاب، گذاشتن لینک داخلی، عکس، ویدئو و … میباشد که در ادامه توضیحات بیشتری در مورد سئوی محتوا خواهیم داد.
سئو تکنیکال فعالیتهایی از جمله رفع ارورهای سرچ کنسول، افزایش سرعت، امنیت و … همگی مربوط به بخش تکنیکال سایت میباشد.
و اما سئوی خارجی محموعه کارهایی است که در خارج از سایت ما انجام میشود مثل برندینگ، بکلینک، سوشیال سیگنال و …
آموزش سئو داخلی (on-page seo)
تا اینجای آموزش صفر تا صد سئو رایگان کلمات کلیدی خود را بدست آوردیم و تارگت هر عبارت را مشخصی کردیم. در ادامه به سراغ سئو داخلی میرویم. سئو داخلی همانطور که قبلا هم گفته شد به هر کاری که در سایت خود انجام دهید تا باعث بهبود رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو و کسب ترافیک ارگانیک شود گفته میشود. سئو داخلی از آن جهت مهم است که به موتورهای جستجو کمک میکند محتوای سایت شما را بهتر درک کنند و تشخیص دهند که آیا محتوای این سایت برای کاربران مفید است یا خیر.
سئو محتوا (seo-content)
برای شروع یادگیری سئو محتوا موارد زیر را به صورت چکلیستی عنوان میکنیم. ابتدا پیشنهاد میشود ویدئو زیر را مشاهده نمایید.
1. عنوان (title)
یکی از پایهایترین نکات برای نوشتن تایتل، استفاده کردن از کلمه کلیدی در عنوان است. اگر کد HTML صفحه را ببینیم تگ مربوط به عنوان، تگ تایتل میباشد.
استفاده کردن از کلمه کلیدی در تگ تایتل حداقلترین کاری است که ما میتوانیم انجام دهیم. در سطح بالاتری ما باید عنوان جذاب داشته باشیم. داشتن عنوان جذاب باعث میشود کاربر در نتایج جستجو جذب عنوان ما شود و کلیک کند و درنتیجه وارد سایت ما شود، و این یعنی افزایش ورودی سایت، که البته بعد از جذب کاربر قطعا باید با داشتن محتوای با کیفیت بتوانیم کاربر را در صفحهی خود نگه داریم، وگرنه جذب کاربر با عنوان جذاب به تنهایی کافی نیست.
برای نوشتن عنوان جذاب میتوانید از اعداد، عبارتهای انگلیسی، علائم نشانهگذاری مثل []، ()، +، ؟، ! و … استفاده کنید.
2. متادیسکریپشن (meta description)
اغلب اوقات گوگل توضیحاتی که شما برای صفحه مینویسید را بر اساس تشخیص خودش بازنویسی میکند. اما همچنان نوشتن یک متادیسکریپشن جذاب که شامل کلمه کلیدی هم باشد ایدهی خوبی است.
3. آدرس صفحه یا URL
به تجربه ثابت شده، صفحاتی که در URLشان از کلمه کلیدی استفاده شده، عملکرد بهتری دارند. همچنین گوگل میگوید که داشتن کلمه کلیدی در URL یک عامل رتبهبندی بسیار کوچک است. نکتهی دیگری که در مورد آدرس صفحه وجود دارد این است که ترجیحا از URL کوتاه استفاده کنید.
4. تگهای هدینگ
تگهای هدینگ وظیفهی بخشبندی محتوا را بر عهده دارند. از H1 شروع میشوند و تا H6 ادامه دارند. از تگهای هدینگ بهعنوان سرتیترها استفاده میشود و از نظر اهمیت برای موتورهای جستجو باید گفت اهمیت تگ H1 از همه بیشتر و به ترتیب اهمیت تگها کم میشود تا نهایتا تگ H6 کم اهمیتترین تگ HTML میباشد.
5. چگالی کلمه کلیدی
وقتی شما مقالهای دربارهی آموزش سئو مینویسید خیلی منطقی است که در ابتدای کار، اواسط نوشته و نهایتا در جمعبندی و پایان از عبارت آموزش سئو چندین بار استفاده کنید. پس سعی کنید در همان 100 کلمهی ابتدایی محتوای خود از کلمه کلیدیتان استفاده نمایید. همینطور در اواسط محتوا و جمعبندی نهایی مقاله با به کار بردن کلمه کلیدی به فهم بهتر گوگل از صفحه کمک کنید. اما توجه داشته باشید در این کار به هیچ عنوان زیادهروی نکنید! شما باید محتوای خود را به طبیعیترین شکل ممکن بنویسید. به تعداد دفعاتی که کلمه کلیدی در کل متن یک صفحه تکرار میشود چگالی کلمه کلیدی میگویند.
6. تصاویر
یکی دیگر از مواردی که در سئوی محتوا بشدت اهمیت دارد، داشتن تصاویر است. نوشتن یک متن طولانی بدون هیچ عکسی قطعا برای کاربرخسته کننده میشود. سعی کنید با قراردادن عکسهای یونیک و با کیفیت محتوای خود را برای کاربر جذابتر کنید.
فرمت تصاویر اینکه PNG باشند یا JPEG یا GIF تاثیری بر عملکرد سئو ندارد، اما بر روی سرعت لود صفحه تاثیر میگذارند و از آنجایی که سرعت یکی از فاکتورهای مهم در سئو است پس سعی کنید حتما ابتدا سایز تصاویر و بعد حجم تصاویر را تا جایی که به کیفیت لطمهای وارد نکند کاهش دهید.
مورد بعدی در سئوی تصاویر قرار دادن متن جایگزین یا ALT تصاویر میباشد. رباتهای گوگل برای درک تصویر از ALT تصاویر کمک میگیرند. سعی کنید در ALT تصاویر از توضیحی مختصر، ترجیحا شامل کلمه کلیدی برای توصیف عکس استفاده نمایید.
7. ویدیو
ویدیو هم یکی دیگر از رسانههایی است که باعث جذب کاربر و همینطور ماندگاری طولانی در سایت میشود و این یک سیگنال مثبت برای گوگل است. شما میتوانید از ویدیوهای دیگران در سایت خود استفاده کنید و از نظر سئویی مشکلی ندارد اما قطعا ساختن ویدیو مخصوص برند خود بهترین راه برای معرفی خودتان است.
برای انتشار ویدیو هم میتوانید آن را در سایت خود آپلود کنید که این مستلزم داشتن فضای کافی میباشد و هم میتوانید از سایتهای اشتراک گذاری ویدیو مثل آپارات، نماشا، تماشا و یوتیوب استفاده کنید.
8. لینک داخلی
تاثیر لینک داخلی در سئو برهیچکس پوشیده نیست، لینکهای داخلی روشی بسیار قدرتمند برای افزایش اعتبار سایت شما هستند. شما با استفاده از لینکهای داخلی میتوانید خزندههای گوگل را به دیگر صفحات سایت خود هدایت کنید و باعث ایندکس شدن صفحات جدید و همینطور انتقال اعتبار به صفحات مهم سایت شوید.
انکرتکست لینکهای داخلی، برخلاف لینکهای خارجی باید دقیقا برابر با کلمه کلیدی صفحهی مقصد باشند. بهطور مثال وقتی صفحهی A به صفحهی B لینک داخلی میدهد، باید انکرتکست برابر با کلمه کلیدی صفحهی B باشد.
انکرتکست (anchor text) چیست؟
انکرتکست یک متن قابل کلیک است که معمولا رنگی متفاوت از بقیهی متن محتوا دارد تا کاربران متوجه شوند که میتوانند روی آن کلیک کنند. همانطور که گفتیم لینک داخلی پیوند دو صفحه از یک وبسایت است و انکرتکست همان متن توصیفی است که کاربر متوجه شود به چه صفحهای میخواهد انتقال یابد. در مثال بالا انکرتکست لینک داخلی صفحهی A آموزش سئو است و وقتی کاربر این متن را میبیند متوجه میشود اگر کلیک کند وارد صفحهی آموزش سئو میشود.
آموزش سئو تکنیکال (technical seo)
در این قسمت از آموزش سئو صفر تا صد سئو سایت به این موضوع میپردازیم که سئو تکنیکال یا سئو فنی یکی از ضروریترین بخشهای سئو است. اگر شما سایتی با محتوا و ظاهری عالی داشته باشید اما گوگل یا دیگر موتورهای جستجو به سایت شما دسترسی نداشته باشند، در واقع شما هیچوقت در رتبهبندیهای موتورهای جستجو قرار نمیگیرید. موتورهای جستجو باید بتوانند صفحات سایت شما را ببینند (crawling)، ایندکس کنند (indexing) و نهایتا به آنها رتبه دهند (ranking). سئو تکنیکال کمک میکند این سه مرحله به درستی انجام شود.
اما سئوی تکنیکال فقط به این سه کار ختم نمیشود، بلکه برای بهبود تکنیکال سایت باید موارد دیگری مثل سرعت سایت، موبایل فرندلی بودن، سایتمپ، بررسی صفحات 404 و … را هم در نظر بگیریم.
ما از طریق سرچ کنسول گوگل به اطلاعات بسیاری میتوانیم دسترسی داشته باشیم. بسیاری از مواردی که برای سئو تکنیکال حائز اهمیت است از طریق سرچ کنسول قابل شناسایی و ردیابی است. اما برای استفاده از این ابزار قدرتمند رایگان باید سایت خود را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید.
ساختار یا استراکچر سایت
ساختار سایت یکی از مهمترین قدمهایی است که در همان ابتدای پروسهی سئو باید به درستی برداشته شود. بسیاری از مشکلاتی که بعدا بوجود میاید مثل کرال و ایندکس نشدن صفحات سایت از همین درست نچیدن استراکچر سایت است. بنابراین اگر این مرحله را به درستی انجام دهید، دیگر نیازی نیست که نگران ایندکس شدن تمام صفحات سایت توسط گوگل باشید.
ساختار سایت شما باید به گونهای باشد که چه گوگل و چه کاربر وقتی وارد سایت میشوند با حداقلترین کلیک ها به صفحات مقصد برسند. با یک ساختار مرتب هیچ صفحهای بدون لینک داخلی نمیماند.
در ساختار زیر صفحات یتیم (صفحاتی که هیچ صفحهی دیگری به آنها لینک داخلی نداده است) بوجود آمده است. این مدل ساختار سایت شاید برای سایتهایی که تعداد صفحات کمی داشته باشند مشکلات خیلی زیادی ایجاد نکند اما برای سایتهای بزرگ با تعداد صفحات زیاد قطعا مشکلساز خواهد شد.
سرعت سایت
افزایش سرعت سایت یکی از موارد سئو تکنیکال است که به طور مستقیم در رتبهبندی سایت تاثیر میگذارد. اما به این معنی نیست که سایتی با سرعت بالا حتما در لینک یک گوگل قرار دارد. نه اینطور نیست. سئو مانند یک پازلی است که قرار گرفتن هر تکه از پازل در جای خودش میتواند در موفقیت پروژه سئو تاثیر گذارد.
با استفاده از سایت gtmetrix.com یا pagespeed.web.dev میتوانید وضعیت سرعت، زمان لود صفحه، تعداد ریکوئستهای ارسالی به سرور و … را مشاهده و سپس اپتیمایز کنید.
موبایل فرندلی بودن
در گذشتهها برای گوگل هیچ اهمیتی نداشت که سایتها با گوشیهای موبایل سازگار باشند یا خیر. اما اکنون با ورود گوشیهای هوشمند و تبلتها این موضوع بسیار مهم است و یکی از عوامل رتبهبندی میباشد. سایت شما باید با همهی دیوایسها سازگار باشد و وقتی در هر ابعادی از دستگاههای هوشمند باز میشود ظاهر آن بهم نریزد. برای چک کردن این موضوع که صفحات سایتتان موبایل فرندلی است یا خیر میتوانید از دو طریق زیر بررسی کنید:
1. از طریق سرچ کنسول
2. طریق سایت Mobile-Friendly Test
سایت مپ (Sitemap)
همانطور که قبلا هم توضیح دادیم سایت مپ یک فایلی است که آدرس تمام صفحات را بههمراه یکسری اطلاعات اضافه در خود جای داده است. سایت مپ به موتورهای جستجو کمک میکند صفحات سایت ما را سریعتر ببینند و ایندکس کنند. داشتن سایت مپ نه ضروری است و نه تاثیری در رتبهبندی دارد، اما تاثیر بسیار زیادی در شناسایی صفحات سایت ما برای رباتهای موتورهای جستجو دارد.
فایل robots.txt
در این قسمت از آموزش سئو از صفر تا صد به سراغ فایل ربوت میرویم. فایل robots فایلی است که ما از طریق این فایل به کروالرها میگوییم، کدام صفحهی ما را کروال کنند و کدامیک را بستهایم و نمیخواهیم کروال شود. بهعبارتی دیگر از فایل robots برای محدود کردن دسترسی رباتهای موتورهای جستجوگر به متن و محتوای سایتمان استفاده میکنیم.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا ما باید دسترسی رباتها را محدود کنیم؟ بهاین علت که بعضی از صفحات ما نیاز به ایندکس کردن ندارند. مثل صفحهی wp-admin. فایل robots.txt هم مانند فایل سایتمپ در ریشهی اصلی سایت قرار دارد.
[ادامه دارد…]
دیدگاهتان را بنویسید