0 تا 100 آموزش تحقیق کلمات کلیدی + ابزارهای کیورد ریسرچ
سئو یکی از روشهای بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ است. هدف هر صاحب کسبوکاری از انجام خدمات سئو جذب ترافیک یا فروش محصول و خدمات میباشد. هدف هرچه که باشد شناسایی مخاطب هدف و تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ است که باعث موفقیت یک پروژه سئو میشود. در این نوشتار میخواهیم ابتدا توضیح دهیم تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ چیست؟ سپس در ادامه به روشها و ابزارهای کیورد ریسرچ میپردازیم. پس تا انتهای آموزش تحقیق کلمات کلیدی همراه ما باشید.
تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ چیست؟
پروسهی پیدا کردن عبارتهایی که مردم در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ، یاندکس و … جستجو میکنند تا به جواب مورد نظرشان برسند را تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ میگویند.
تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ چه اهمیتی در سئو دارد؟
تحقیق کلمات کلیدی مهمترین و پایهایترین بخش از کل پروژهی سئو است. تحقیق کلمات کلیدی صحیح، به صاحبین کسبوکار نشان میدهد مشتریان بهدنبال چه چیزی هستند و دقیقا از چه عبارتهایی استفاده میکنند.
تمرکز اصلی گوگل بر این است که بهترین جواب را به درخواست کاربر بدهد؛ تا بتواند کاربر خود را راضی نگه دارد. تحقیق کلمات کلیدی پایه و اساس چگونگی ارتباط بین کسبوکار و مشتریان میباشد. درک این موضوع باعث میشود یک استراتژی سئو خوب چیده شود.
آموزش تحقیق کلمات کلیدی
در مقالهی کلمه کلیدی چیست توضیح دادهایم که کلمات کلیدی چه عبارتهایی هستند و چرا اهمیت دارند؛ تا اینجای مطلب هم گفتیم کیورد ریسرچ چیست و چه اهمیتی دارد؛ در ادامه میخواهیم روشهایی که باعث استخراج کلمات کلیدی میشوند را توضیح دهیم.
1. پیدا کردن سید کیوردها (seed keywords)
برای شروع تحقیق کلمات کلیدی اول باید کلمات کلیدی دانه یا سید کیوردها (seed keywords) را پیدا کنیم. سید کیوردها نقطهی شروع تحقیق کلمه کلیدی هستند. بهعبارتی دیگر سرنخهای ما برای شروع هستند.
برای پیدا کردن سید کیوردها به سوالات زیر پاسخ دهید:
- مخاطبین هدف من چه کسانی هستند؟
- کاربران چه عبارتی را سرچ کنند به محصول یا خدمات سایت من احتیاج پیدا میکنند؟
- منِ صاحبِ کسبوکار میخواهم کدام دسته از محصولات یا کدامیک از خدماتم به لینک یک برسد؟
- حاشیهی سود کدام محصول برای منِ صاحبِ کسبوکار بیشتر است؟
- بیشترین فروش در کسبوکار من روی کدام محصولات است؟
پاسخ دادن به این سوالات بهراحتی سرنخهایی را به شما میدهد که میتوانید تحقیق کلمات کلیدی را شروع کنید.
2. پیشنهادات گوگل (google suggestion)
وقتی که یک عبارتی را در کادر جستجوی گوگل سرچ میکنید، میبینید که اتوکامپلیت گوگل (تکمیل کنندهی خودکار گوگل) یک سری عبارت را به شما پیشنهاد میدهد.
این عبارتها کلمات کلیدیای هستند که قبلا توسط افراد زیادی در گوگل سرچ شده و ممکن است کلمات کلیدی شما هم باشند. با بررسی و شناخت دقیق حوزهی کاری میتوانید متوجه شوید این عبارتها برای شما مفید هستند یا خیر.
3. بخش جستجوهای مرتبط (searches related to)
یکی دیگر از روشهای کیورد ریسرچ استفاده از کادر جستجوهای مرتبط در پایین صفحهی نتایج گوگل است.
وقتی که یک عبارتی را سرچ میکنید در پایین صفحهی نتایج گوگل 8 کلمه کلیدی مرتبط به شما نمایش داده میشود که این کلمات هم مانند پیشنهادات گوگل عبارتهایی هستند که از جستجوی کاربران بدست آمده است.
بهعنوان مثال ممکن است کاربری ابتدا آموزش سئو را جستجو کرده باشد، سپس در نتایج گوگل متوجه شود که باید آموزش سئو حرفه ای را سرچ کند. گوگل آموزش سئو حرفه ای را جزو عبارتهای مرتبط قرار میدهد و این عبارت میتواند در لیست تحقیق کلمات کلیدی قرار بگیرد.
4. کلمات کلیدی رقبا
سایتهای رقیب خود را پیدا کنید. سایتهایی که محصول یا خدمات شما را دقیقا ارائه میدهند؛ اینها رقبای شما هستند. هر کدام از رقبای خود را بهصورت مجزا بررسی کنید و ببینید کدامیک از آنها قویتر است. بهعبارت دیگر هر چه سایتی در تعداد کلمات بیشتری رتبه داشته باشد مشخص میشود که آن سایت سئوی بهتری دارد.
برای تحقیق کلمات کلیدی با استفاده از رقبا روی سایتهای قوی تمرکز کنید. از منوی سایتهای رقبا، از عناوین صفحات، از انکرتکستهای لینکهای داخلی و … میتوانید کلمات کلیدی استخراج کنید.
5. سرچ کنسول گوگل
این روش بهترین روش تحقیق کلمات کلیدی است؛ اما این روش فقط برای سایتهایی مناسب است که یک بازهی زمانی (حدودا یک الی دوسال) از راهاندازی سایتشان گذشته باشد و در سرچ کنسول آنها کوئریهایی نشسته باشد. سایتهای نوپا که هنوز سرچ کنسول خامی دارند نمیتوانند از این روش استفاده کنند.
در این روش وارد سرچ کنسول گوگل میشوید و از کوئریهای موجود برای تحقیق کلمات کلیدی خود استفاده میکنید.
6. سوال بپرسید
با توجه به توضیحاتی که دربارهی انواع کلمات کلیدی سئو دادهایم، یک دسته از کلمات کلیدی، کلمات کلیدی اطلاعاتی (informational) هستند. یعنی هدف کاربر از سرچ آنها کسب اطلاعات است.
در این قسمت از آموزش کیورد ریسرچ از شما میخواهیم دربارهی نیازها، خواستهها، نقاط درد و مشکلات کاربران که محصول و خدمات شما میتواند آنها را مرتفع کند بیندیشید.
بهعنوان مثال وقتی یک سایتی عطر و ادکلن میفروشد، میتوانید اطلاعاتی پیرامون بهترین عطر برای هر فصل چیست، روشهای شناسایی عطر تقلبی از اصل چیست و … را به مخاطبین خود ارائه دهید.
مخاطب هدف این سایت کسانی هستند که ممکن است درد مشترکی مانند خریدن عطر تقلبی داشته باشند، پس سایت ما با برطرف کردن نیاز و درد مخاطبین هدف، آنها را به سمت خود جذب میکند.
ابزارهای کیورد ریسرچ
تا اینجای کار با استفاده از روشهای دستی (البته بهجز روش شماره 5) کیورد ریسرچ خود را انجام دادیم. در این قسمت میخواهیم با استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی عبارتهای بیشتری پیدا کنیم. در ادامه به معرفی تعدادی از این ابزارها میپردازیم.
1. کیورد تول (keywordtool.io)
ابزار کیورد تول یکی از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی است که یک سری امکانات بهصورت رایگان ارائه میدهد؛ اما برای گرفتن اطلاعات بیشتر مثل سرچ والیوم و cpc و … نیاز به دریافت اکانت پریمیوم داریم.
برای استفاده از این ابزار کافیست کلمه کلیدی خود را تایپ کنید، یکسری کلمات کلیدی جدید به شما پیشنهاد میدهد که با توجه به شناخت مخاطبین هدف میتوانید از این کلمات استفاده کنید.
2. گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner)
ابزار کیورد ریسرچ گوگل کیورد پلنر یکی از بهترین و معتبرترین ابزارها میباشد. به این دلیل که اطلاعات و دادههایی که به ما میدهد را مستقیما از خود گوگل دریافت میکند.
در گوگل کیورد پلنر کلمات کلیدی جدید با حجم جستجو، میانگین جستجوی ماهانه،میزان رقابت و … را میتوانید ببینید.
3. گوگل ترندز (Google Trends)
گوگل ترندز یک ابزار کاملا رایگان میباشد که میزان محبوبیت سرچ یک عبارت را بصورت نسبی نشان میدهد. قطعا میزان محبوبیت و ترند شدن یک عبارت با میزان حجم جستجو (search volume) متفاوت است.
برای مثال ممکن است عبارت خرید گوشی سامسونگ در یک ماه 1000 بار سرچ شود. اما عبارت خرید کادوی ولنتاین بصورت میانگین مثلا روزی 2 بار سرچ میشده؛ اما به یکباره در یک بازهی زمانی کوتاه میزان سرچش به 500 بار میرسد.
در اینجا چون میزان سرچ عبارت خرید کادوی ولنتاین یک دفعه از روزی 2 بار سرچ به 500 بار رسیده، در نتیجه ترند آن میشود مثلا 100. اما خرید گوشی سامسونگ با اینکه میزان جستجوی آن هنوز 1000 تا است و از میزان جستجوی خرید کادوی ولنتاین بیشتر است، اما چون جهش ناگهانی نداشته درنتیجه ترند آن تغییری نکرده است.
از گوگل ترندز در زمان اجرای کمپینهای تبلیغاتی، برنامهریزی برای بازاریابی، تشخیص محبوبیت برندها، تعیین منطقهی جغرافیایی هدف و … میتوان بهرهمند شد. علاوه بر اینها وقتی یک عبارت را در گوگل ترندز سرچ میکنید کلمات کلیدی مرتبط با آن را نیز به شما نشان میدهد.
نتیجهگیری
در این مطلب آموزش تحقیق کلمه کلیدی بهطور مفصل توضیح داده شد. تعدادی از این روشها بهصورت دستی و تعدادی دیگر بوسیلهی ابزارها امکانپذیر میباشد. آموزش تحقیق کلمات کلیدی یکی از پایهایترین و مهمترین مفاهیم آموزش سئو میباشد. روشهای دستی معمولا روش مناسب برای اینکار هستند بهدلیل اینکه ابزارها معمولا خطا دارند و برای زبان فارسی خطای بیشتری هم دارند. منبع
سوالات متداول:
1.تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ چیست؟
پروسهی پیدا کردن عبارتهایی که مردم در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ، یاندکس و … جستجو میکنند تا به جواب مورد نظرشان برسند را تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ میگویند.
2. آموزش تحقیق کلمات کلیدی چگونه است؟
در آموزش تحقیق کلمات کلیدی ابتدا سید کیوردها را پیدا میکنیم، سپس بهسراغ پیشنهادات گوگل میرویم، از جستجوهای مرتبط کمک میگیریم، در مرحلهی بعدی از کلمات کلیدی رقبا ایده میگیریم و نهایتا از ابزارها استفاده میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید