متخصص سئو کیست؟ + وظایف کارشناس سئو چیست؟
درود بر دنبال کنندگان آکادمی آموزش سئو سپید، ما اومدیم با یک پست آموزشی جذاب و کاربردی ویژه آنلاین شاپها و سایتهایی که در کسب رتبه چالش و مشکل دارند. برخی افراد از یک آموزش سئو رایگان استفاده میکنند و پس از مدتی قصد بهینه سازی سایت خود را دارند. اما نتیجه مناسبی نمیگیرند و به دنبال استخدام یک متخصص سئو خواهند بود. با در نظر گرفتن این نکته قصد داریم به دنبال پاسخ سوال « متخصص سئو کیست » باشیم. داشتن یک درک کلی از سئو به شما در استخدام کارشناس سئو کمک خواهد کرد، اما تا زمانی که با وظایف او آشنا نشوید، تعامل مناسبی برقرار نخواهید کرد.
متخصص سئو کیست؟ | Seo Expert
متخصص سئو یک فرد با دانش و مهارت بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است که از استراتژیهای متفاوت برای دیده شدن سایت استفاده میکند. هدف از سئو در یک کلام دیده شدن سایت در نتایج برتر موتورهای جستجو میباشد. این موضوع منجر به برندینگ بهتر و همچنین افزایش نرخ فروش خواهد شد. البته افزایش فروش بستگی به عواملی بسیار زیادی دارد که مهمترین آن کشش بازار و همچنین کیفیت محصول و خدمات میباشد. به هر میزان که محصول و خدمات شما پیچیدگی بیشتری داشته باشد، تعریف استراتژی اندکی سخت تر خواهد شد. متخصص سئو میتواند به صورت حضوری و یا غیر حضوری در مرکز شما مشغول به کار شود و هیچ اجباری در این رابطه برای او وجود نخواهد داشت.
برخی از افراد، متخصص سئو را با نیروی تحت امر خود و یا مدیر سایت اشتباه میگیرند و از او درخواست هایی دارند که منطقی نیست. به عنوان مثال یک سئوکار وظیفه بارگذاری محصول و یا عکاسی از محصولات ندارد. متخصص سئو وظیفه پاسخگویی به کامنت و سوالات پشتیبانی را نیز نخواهد داشت. متخصص سئو باید تمام تمرکز و توان خود را بر روی تحلیل رقبا و تعریف استراتژی پویا یک سایت قرار دهد. از طرفی گوگل و دیگر موتورهای جستجو دائما در حال به روز رسانی میباشند و یک متخصص سئو باید سایت را در مقابل تغییرات بزرگ بهینه سازد. در پست آموزشی « چگونه سئوکار شویم » ماهیت یک سئوکار را بیشتر توضیح دادهایم.
مهمترین وظایف یک سئوکار چیست؟
اگر خودتان زمان و انرژی کافی دارید، میتوانید با استفاده از « آموزش سئو خصوصی » سئو سایت خود را انجام دهید. البته منظور ما از انجام سئو سایت بیشتر تیم سازی سئو و تعریف استراتژی برای سایت میباشد. اما اگر زمان و انرژی کافی برای این بخش ندارید، به دقت در مورد مهمترین وظایف یک سئوکار تحقیق انجام دهید، تا به یک جمع بندی عالی دست پیدا کنید. البته مشاورین ما برای راهنمای بیشتری شما در بخش کامنتها در کنار شما خواهند بود.
1. آنالیز و تحلیل رقبا
زمانی که صحبت از متخصص سئو میشود، اولین چیزی که برای یک وبمستر تداعی خواهد شد، تحلیل رقبا به صورت حرفهای است. تا زمانی که ندانید در کدام بخش سرمایه گذاری کنید، نمیتوانید نتایج خوبی به دست آورید. به عنوان مثال اگر یک سایت در حوزه خرید و فروش گوشی موبایل دارید، هنگام تحلیل رقبا پاشنه آشیل و همچنین نقاط ضعف و قوت سئو سایت رقیب را به دست خواهید آورد. اگر یک سایت نو پا باشید روی نقاط قوت رقیب خود سرمایه گذاری نمیکنید و به دنبال تولید محتوا و خرید بک لینک برای بخشهایی میباشد که رقیب شما در آن عملکرد خوبی ندارد. پس از مدتی که سایت شما به جایگاهی مناسب دست پیدا کرد، به سراغ تخریب نقاط قوت او خواهید رفت.
در تحلیل رقبا احتمال سئو منفی و یا استفاده از تکنیکهای سئو کلاه سیاه از سمت رقیب را بررسی خواهید کرد. بدون تحلیل رقبا نمیدانید که روی چه کلماتی باید سوشال سیگنال دریافت کنید. برخی مواقع سئوکاران حرفهای ورودی ارگانیک خود را به نحوی مدیریت میکنند که متفاوت از پرسونای مشتریان رقیب باشد. هر استراتژی با توجه به جایگاه و همچنین وضعیت افراد کاملا متفاوت خواهد بود. در مورد تحقیق رقبا و تعریف استراتژی ساعتها میتوان صحبت کرد و بخش قابل توجهی از جلسه مشاوره سئو آنلاین شاپ ها در مرکز سپید به همین موضوع سپری خواهد شد.
2. تحقیق کلمات کلیدی
فرض کنید یک سایت راه اندازی مینمایید و قصد تولید محتوا هدفمند خواهید داشت. تعداد کلمات بسیار زیادی وجود دارد که به کسب و کار شما مرتبط است. در تحقیق کلمات کلیدی به دنبال یافتن پاسخ سوالات زیر خواهید بود.
- از چه کلمات لانگ تیلی باید شروع کرد؟
- چه کلماتی برای شما بیشترین ورودی را به دنبال دارد؟
- چه کلماتی احتمال نرخ تبدیل بالایی دارد؟
- کدام کلمات به صورت مستقیم روی برندینگ شما تاثیر گذار است؟
- چه کلماتی برای شما خطرناک است و در صورت کسب رتبه احتمال آسیب به سایت و حملات سایبری افزایش پیدا میکند؟
پیدا کردن تعداد بسیار زیادی از کلمات صرفا بر اساس جستجو کار سادهای است و در جلسات آموزش سئو رایگان آموزش داده میشود. اما هدف از سئو پیشرفته پیدا کردن تعداد بسیار زیادی کلمات است که میتواند علاوه بر کسب رتبه به برندینگ بهتر شما و همچنین بهبود نرخ فروش سایت کمک کند.
3. نظارت بر تولید محتوا
یکی از دعوا های قدیمی بین کارفرما و سئوکار، تولید محتوای فنی برای سایت میباشد. هیچگاه یک سئوکار وظیفه تولید محتوا برای سایت شما را ندارد و تنها وظیفه او نظارت و بررسی فرآیند تولید محتوا است. معمولا هر تیم سئو کار با یک گروه تولید کنندگان محتوای حرفهای در سطح خود همکاری دارد. چرا که تولید محتوا صرفا مقالات نیست. تولید ویژه شبکههای اجتماعی که منجر به سوشال سیگنال میشود. عکس و بنرهای استفاده شده در سایت، پادکست ها و … همگی توسط متخصص سئو برون سپاری میشود. اگر به دنبال سرمایه گذاری روی سایت خود میباشید، بهترین و جذابترین حالت استفاده از محتوای با کیفیت برای آن خواهد بود.
چرا که خرید بک لینک بدون پشتوانه و همچنین استفاده از محتوای بی کیفیت نه تنها روی سئو سایت شما تاثیر ندارد، بلکه میتواند مشکل ساز نیز شود. گاها سئوکاران با تجربه اولین اقدام خود را در کنار سئو تکنیکال، هرس محتوایی قرار میدهند. البته در پست آموزشی « هرس محتوایی چیست » به صورت مفصل در این رابطه صحبت کردیم. به هر میزان که بودجه بیشتری برای تولید محتوا در تمامی زمینه ها « متن، صوت، عکس و ویدیو » داشته باشید، نتیجه نهایی بهتر و ماندگارتر خواهد بود. برخی مواقع سایتهایی با رتبه بالا به دلیل داشتن محتوایی مناسب، بدون بک لینک و رپورتاژ آنچنانی جایگاه خود را تثبیت میکنند که در بخشهای بعدی بیشتر در این رابطه صحبت خواهیم کرد.
4. تسلط به سئو محتوا (سئو داخلی)
یک سئوکار استراتژیهای مختلفی برای تولید محتوا و همچنین بارگذاری محتوا در نظر خواهد گرفت. اگر از یک تیم کانتنت مارکتینگ برای این هدف کمک بگیرد، به سادگی سئو محتوا، تعریف کال تو اکشن و دیگر پارامترهای سئو داخلی را به آن ها منتقل خواهد کرد. اما از طرف مقابل اگر با یک گروه تولید کننده محتوا وارد همکاری شود، باید سئو محتوا، تعریف استراتژی کلمات کلیدی، استراتژی لینک سازی داخلی، انتخاب عکس و … را همگی خود انجام دهد. دقت کنید که یک سئوکار داخلی در چک لیست خدمات خود موارد زیر را بررسی و بهینه سازی خواهد کرد.
- بررسی توضیحات متا و عناوین هر صفحه
- تدوین استراتژی محتوایی و تقویم انتشار محتوا
- مشخص کردن صفحات پیلار و کلاستر جهت لینک سازی داخلی
- آپدیت و بهینه سازی محتوا
- مشخص کردن صفحات زامبی
- تعامل با کاربران
- انتشار پست مهمان
- بررسی و تعریف نقشه سایت
- بهینه سازی و تعریف مناسب URL صفحات
- استفاده تصاویر مناسب
- حذف محتوای تکراری
- بهینه سازی دسته بندی سایت
- مشخص کردن کلمات کلیدی لانگ تیل
تمامی موارد ذکر شده به صورت قراردادی بین کارفرما و سئوکار قابل اجرا است. کارفرما باید با توجه به سایت و همچنین سابقه آن درخواست همکاری از سئوکار داشته باشد. ممکن است یک سایت با تعداد صفحات بسیار زیاد و همچنین استراتژی بسیار پیچیده زمانی برای انجام سئو داخلی برای متخصص سئو نگذارد. در این صورت سئوکار با توجه به اولویت بندی مهمترین و بهترین وظایف را انتخاب خواهد کرد. البته این تمام ماجرا نیست؛ در آخرین بخش، این نکته را بیشتر توضیح خواهیم داد.
5. تسلط و تعریف استراتژی سئو تکنیکال
سئو کار با ساختار سایت و همچنین نحوه بهینه سازی پارامترهای کیفی آشنایی دارد و در بخش سئو فنی یا سئو تکنیکال به دنبال بهینه سازی زیر ساخت های سایت است. به عنوان مثال بهینه سازی سرعت سایت و یا ریسپانسیو کردن سایت از جمله مهمترین وظایفی است که در سئو فنی یا همان سئو تکنیکال فرد مورد نقد و بررسی قرار میدهد. برخی از کارفرمایان در مورد سئو تکنیکال اطلاعات کافی ندارند و فکر میکنند که یک سئوکار باید مانند برنامه نویس برای ساختار سایت کد بزند و به همین دلیل با درخواست هزینه سئوکار برای همکاری با یک توسعه دهند وب مخالفت میکنند. هر چیزی که در سئو تکنیکال نیاز به کد نویسی دارد، از قبل بهینه شده است.
سئوکار تکنیکال وظیفه بررسی و بهینه سازی امنیت یک سایت را دارد، به همین دلیل است که نمیتوان برای او هر وظیفه ای تعریف کرد و باید بر اساس اولویت بندی خود، شرح وظایفش را تعریف کند. معمولا سئو تکنیکال برای کسب نتایج صفحه اول اولویت بالایی دارد و در تبلیغات نیز عملکرد شما را مشخص میکند. به عنوان مثال اگر یک کمپین تبلیغاتی راه اندازی میکنید، باید تاییدیه از سئو کار تکنیکال خود دریافت کنید. آیا زیر ساخت های سایت شما توانایی دریافت ورودی بالا دارد و یا نه. به همین دلیل است که سئوکاران تکنیکال در تعریف استراتژی خود تقویم محتوایی و تبلیغاتی سایت را مورد نقد و بررسی قرار میدهند.
6. تسلط به سئو خارجی و برنامه ریزی برای آن
سئوکارانی که درک بالایی از مارکتینگ و تبلیغات دارند، در این بخش عملکرد بسیار جذابی از خود نشان میدهند. سئوکاران در این بخش نرخ تبدیل و مبلغ فروش سایت شما را افزایش میدهند. سئوکاران حرفهای تمامی تلاش خود را به کار میگیرند تا لینک سازی خارجی و همچنین تبلیغات یک سایت را در بهینه ترین حالت ممکن مدیریت کنند. البته تحلیل رقبا و همچنین تعریف استراتژی مارکتینگ متناسب با سازمان نیز بسیار حائز اهمیت میباشد. سئوکاران خارجی به صورت بلند مدت برنامه ریزی نمیکنند و با توجه به نتایج و شرایط روز ایده پردازی میکنند. از جمله مهمترین وظایف یک سئوکار خارجی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تحلیل رقبا
- بررسی و تخمین لینک سازی رقبا
- تعریف استراتژی برای انتشار پست مهمان « رپورتاژ و یا لینک سازی رایگان »
- برنامه ریزی برای دریافت سوشال سیگنال
- ثبت سایت در جستجوی گوگل و تعریف سئو محلی مناسب
7. بهینه سازی مداوم و تعریف استراتژی برای تیم سازی سایت
یک سئوکار از بخش به بخش سایت شما آگاهی دارد، اما با توجه به وسعت پروژه نمیتواند برای تمامی بخش ها کاری انجام دهد. ممکن است که یک سایت نوپا داشته باشد با تعداد 10 یا 20 عدد محصول؛ در این صورت یک سئوکار میتواند صفر تا صد سایت شما را مدیریت کند و نیاز به نیروی اضافی ندارد. اما اگر در یک حوزه رقابتی مشغول به کار میباشد و تعداد محصولات شما نیز زیاد است، سئوکار باید امنیت و برندینگ سایت شما را تامین کند. به همین دلیل لازم است که از دو دستیار برای سئو خارجی و سئو تکنیکال استفاده کند.
البته یک واحد تولید کانتنت مارکتینگ نیز باید در کنار او وجود داشته باشد. در این صورت میتواند یک بازدهی بسیار عالی و کاربردی برای شما به ارمغان آورد. یک سایت با توجه به شرح وظایف خود میتواند یک مدیر سئو و چند دستیار سئو داشته باشد. معمولا سایتهای خدماتی و یا سایت هایی با مارکت کپ قابل توجه چنین ساختاری دارند. اگر قرار است که یک سایت فروشگاهی حرفهای داشته باشید، نیاز به یک تیم سازی حرفهای نیز دارید که مدیر سئو سایت شما چنین وظایفی را به عهده خواهد گرفت.
سخن پایانی
در این پست آموزشی به صورت ویژه به دنبال پاسخ سوال « متخصص سئو کیست » بودیم. در صورتی که سوال و یا چالشی ذهن شما را به خود مشغول کرده است، از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. به این موضوع توجه داشته باشید که مدیر سئو یک سایت زمانی میتواند معجزه گر باشد که اختیارات کامل داشته باشد. برخی مواقع افراد مدیر سئو و یا متخصص سئو استخدام میکنند، اما قدرت اختیار و تصمیم گیری به او نمیدهند و فرد برای کوچکترین چیز لازم است که کسب اجازه کند. به هر میزان که به سئوکار خود فضا دهید، بازدهی سایت و برندینگ شما بهتر انجام خواهد شد.
در صورتی که از یک کار آموز سئو استفاده میکنید و یا خودتان سئو سایت را به عهده دارید، حتما از جلسات مشاوره سئو بهرهمند شوید. در برخی مواقع کسب و کارهای کوچک و متوسط نیاز به تیم سازی سئو ندارند، اما نیاز به یک مشاوره تخصصی سئو برای تعریف استراتژی بهینه سازی سایت خواهند داشت. دقت کنید که یک سایت برای افراد درآمد غیر فعال است و برندینگ معتبر میباشد. به شرطی که به صورت اصولی و با توجه به ساختارهای نوین طرح ریزی شود. کسب رتبه در بین سایتهای ایرانی کار سختی نخواهد بود، به شرطی که به برنامه ریزی و صبر این مسیر را طی نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید