چگونه سئو کار شویم: 10 نکته که باید بدانید
شاید شما هم قصد دارید شغل آینده خود را انتخاب کنید و میخواهید بدانید چگونه سئو کار شویم؟ یا وظایف یک متخصص سئو چیست؟ در این مقاله همراه ما باشید تا بررسی کنیم که چگونه سئوکار حرفه ای شویم؟
چگونه سئو کار شویم؟
یک متخصص سئو در گام اول باید یک دورهی آموزشی آکادمیک سئو گذرانده باشد و با مباحث پایهای آشنایی داشته باشد. بعد از گذراندن یک دورهی آموزشی نوبت به کسب تجربه و افزایش مهارت میرسد.
با قرارگرفتن در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ میتواند در کنار متخصصین سئو که سالها در این حوزه فعالیت داشتهاند و صاحب تجربههای ارزشمند هستند، تجربه کسب کند. اکثر آژانسها فردی که بهصورت تئوری سئو را میداند اما فاقد تجربه عملی است را بهعنوان کارآموز سئو بهمدت دو الی سه ماه با حقوق بسیار کم استخدام میکنند. در این مدت زمان متخصص سئو صاحب تجربههای عملی شده، ضمن اینکه دانستههای خود را در پروژههای واقعی پیادهسازی میکند.
نکته حائز اهمیت در مدت زمان کارآموزی این است که باید وظایف خود را به عنوان متخصص سئو بشناسید. نباید مواردی که مربوط به وظایف یک سئوکار نیست را بر عهده بگیرید؛ چرا که در این صورت بعد از گذراندن دوره کارآموزی شما مهارت خاص و ویژهای دریافت نکردید فقط زمان خود را از دست دادهاید. پس به این نکته بشدت مهم توجه کنید که متخصص سئو پشتیبان سایت یا تولید کننده محتوا یا طراح سایت نیست؛ متخصص سئو ادمین اینستاگرام نیست؛ متخصص سئو متخصص سئو است و وظایف کاملا مشخصی دارد. برای اینکه با وظایف یک متخصص سئو آشنا شوید پیشنهاد میکنم در ادامهی این مقاله همراه ما باشید. در صورت نیاز به آموزش خصوصی سئو با متخصصین مجموعه سپید آکادمی تماس بگیرید.
سئو چیست؟
سئو مجموعه فعالیتهایی هست که ما روی سایتمون انجام میدیم تا به رتبههای برتر گوگل دست پیدا کنیم.
از اونجایی که تعداد آنلاین شاپها و بیزینسهای آنلاین رو به افزایش هست در نتیجه افراد زیادی به دنبال این موضوع رفتن که سایت داشته باشند؛ اما بعد متوجه شدند که اوکی ما الان سایت داریم ولی پس چرا وقتی کلمه کلیدیمون رو سرچ میکنیم ما لینک یک نیستیم!!؟؟
اینجا تازه سئو خودشو نشون داد و کارفرماها و صاحبین کسبوکارها متوجه شدند که بعله علاوه بر اینکه سایت دارند باید سایتشون توسط متخصصین سئو، سئو بشه.
سئوکار کیست؟
سئوکار به فردی گفته میشود که تخصص و تجربه لازم را در زمینه بهینهسازی موتورهای جستجو مثل گوگل دارد و مسئولیت بهبود رتبهبندی و نمایش وبسایتها در نتایج جستجو بر عهده او است. این فرد معمولاً در تیمهای بازاریابی آنلاین، تیمهای توسعه و طراحی وب یا به طور مستقل برای مشتریان کار میکند.
سئوکاران با استفاده از مهارتها و تکنیکهای مختلف، تلاش میکنند تا وبسایتها را بهینه کرده و برای کلمات کلیدی سایت بهبود رتبه ایجاد کنند. آنها با تحلیل و آنالیز رقبا، انجام تحقیق کلمات کلیدی ، بهبود ساختار و محتوای وبسایت، ایجاد بکلینک با کیفیت، وضعیت رتبهها و ترافیک سایت را بهبود میبخشند.
سئوکاران باید از آخرین تغییرات و آپدیتهای الگوریتمهای موتورهای جستجو آگاه باشند و توانایی بروزرسانی دائمی دانش خود را داشته باشند. آنها باید نسبت به تغییرات مکرر در الگوریتمهای موتورهای جستجو راهحلهای مناسب برای وبسایتها ارائه دهند.
وظایف سئو کار چیست؟
اگر بخواهیم راجب مسولیت های یک متخصص سئو به صورت کلی توضیح بدهیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تحقیق کلمات کلیدی
- استراتژی محتوا
- سئوی محتوا
- بهبود تکنیکال سایت
- چیدن پلن آف پیج
- تجزیه و تحلیل دیتاهای سرچ کنسول
اما اگر بخواهیم کمی جزئیتر و دقیقتر راجب وظایف یک متخصص سئو صحبت کنیم، باید راجب سطح توانایی و مهارتهای متخصص سئو بدانید.
چگونه سئو کار حرفه ای شویم؟
قبلا هم گفتیم که در مسیر چگونه سئوکار شویم ابتدا باید آموزش ببینید، سپس وارد فاز کارآموزی و کارمندی سئو میشوید و بعد از آن به یک سئو مستر یا مدیر سئو تبدیل میشوید و در نهایت میتوانید یک آژانس دیجیتال مارکتینگ برای خود راهاندازی کنید.
اما تمام مراحل این مسیر، مستلزم یادگیری و افزایش تواناییهای علمی، فردی و تیمی میباشد. ضمن اینکه باید در هر مرحله فرصت لازم را به خود بدهید تا بتوانید تجربههای لازم در آن مقطع را کسب کنید.
برای مثال وقتی شما تازه بهعنوان کارشناس سئو شروع به کارآموزی میکنید، کسی از شما توقع چیدن استراتژی کلی پروژه یا چیدن پلن آف پیج ندارد. درنتیجه وظایف یک سئوکار جونیور با یک سئوکار سینیور متفاوت است.
شما بهعنوان کارشناس سئو حتی با پوزیشن کارآموزی، باید تمام مفاهیم را بدانید اما با توجه به تجربه و دانش شما وظایف متفاوتی برای متخصصین سئو وجود دارد. اگر این مسیر را با یک محور صفر تا صد بخواهیم نشان دهیم، فردی که در شروع این مسیر و در حال آموزش دیدن است، در نقطه صفر ایستاده و هرچه به میزان دانش و تجربهی او اضافه میشود در این محور رو به جلو حرکت میکند. نکته قابل توجه این است که شما به صد نزدیک میشوید ولی هیچگاه صد نمیشوید.
آموزش دیدن و رشد در این مسیر هیچوقت تمام نمیشود؛ چراکه الگوریتمهای موتورهای جستجو همیشه درحال آپدیت شدن هستند، ابزارهای جدید همیشه درحال تولید هستند و شما هم همیشه باید درحال آپدیت دانش و مهارتهای خود باشید.
مسیر تبدیل شدن به یک متخصص سئو
در ادامهی مقاله چطور سئوکار شویم 10 موردی که برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو باید بدانید را باهمدیگر بررسی میکنیم:
1. مفاهیم اصولی سئو را یاد بگیرید
از اصول و مفاهیم اولیه شروع کنید و سئو را آموزش ببینید. شما باید درک کنید که کاربران و موتورهای جستجو چگونه با همدیگر تعامل میکنند. کاربران چگونه نیازهای خود را جستجو میکنند و همینطور موتورهای جستجو چگونه به نیاز آنها پاسخ میدهند. نیاز کاربر را باید شناسایی کنید و متناسب با نیاز او به آن محتوا بدهید. در مورد این موضوع در مقاله کانسپت کلمه کلیدی کاملا توضیح داده شده است که چگونه نیاز کاربر را تشخیص دهیم. ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز را برای بهبود سرعت سایت و رفع ایرادات تکنیکال بیاموزید.
2. یک وبسایت شخصی راهاندازی کنید
وقتی که اصول و مفاهیم سئو را آموختید زمان پیاده سازی و اجرای دانش شما فرا میرسد. بهترین کار برای اجرای دانش سئو راهاندازی وبسایت شخصی یا گذراندن دوره کارآموزی در یک مجموعهی سئو میباشد. قبلا در مورد گذراندن دورهی کارآموزی صحبت کردیم در این قسمت درمورد راهاندازی وبسایت شخصی توضیحاتی میدهیم.
یک موضوعی که به آن علاقهمند هستید را انتخاب کنید و سعی کنید یک وبسایت یا حتی یک وبلاگ راهاندازی کنید. با تحقیق کلمات کلیدی شروع کنید، چند کلمه انتخاب کنید و شروع به تولید محتوا کنید. محتوای خود را سئو کنید و در سرپ بررسی کنید که آیا محتوای شما ایندکس شد؟ رتبهای گرفت و بقیهی ماجرا. راهاندازی یک وبسایت یا حتی یک وبلاگ بیشترین تجربه را به شما میدهد. مهارتهای خود را از این طریق افزایش دهید.
3. وردپرس را یاد بگیرید
یک سوم سایت های دنیا با وردپرس ساخته شدهاند. وردپرس بهترین CMS برای سئو است؛ پس اگر میخواهید یک متخصص سئو باشید باید آن را به خوبی بشناسید.
4. گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس را یاد بگیرید
ابزارهای بسیار متنوعی برای آنالیز دیتاهای سایت وجود دارد که کارشناسان سئو با آنها گزارش گیری و ترکینگ انجام میدهند. اما سرچ کنسول گوگل یکی از واجبترین ابزارهاست که هر متخصص سئویی باید بتواند دیتاهای آن را آنالیز و ارورهایش را برطرف نماید. سرچ کنسول گوگل به شما اطلاعات بسیار زیادی میدهد تا بتوانید سایت خود را بهینهتر کنید.
گوگل آنالیتیکس برای رصد کردن و اندازهگیری طراحی شده و به شما این گزارش را میدهد که هر کاربری در سایت شما چه کاری انجام میدهد. در پاسخ به سوال چگونه متخصص سئو شویم باید گفت برای متخصص سئو شدن تسلط به این دو ابزار کاملا ضروری است.
5. هر روز دربارهی سئو بخوانید
موتورهای جستجو هر روز در حال تغییرات ریز و درشت هستند و شما هرگگز نمیدانید این تغییرات چه تاثیری بر روی رنکینگ سایت شما دارند. پس هر روز پیگیر اخبار سئو باشید و آنها را مطالعه کنید. ضمن اینکه کافرمایان و مشتریان شما انتظار دارند اطلاعات شما به روز باشد و وقتی از شما سوالی میپرسند شما پاسخ مناسبی به آنها بدهید.
6. درک نحوه کار موتورهای جستجو
موتورهای جستجو مثل گوگل محتواهای موجود در اینترنت را پیدا، سپس آنالیز و دستهبندی میکنند تا در زمانی که کاربران نیازهای خود را جستجو میکنند بهترین محتوا را به آنها نمایش دهند.
چهار فرآیند اساسی در نحوه عملکرد یک موتور جستجو وجود دارد که عبارتند از:
کراولینگ یا خزیدن (Crawling): رباتهای موتورهای جستجو بهطور مداوم و سیستماتیک اینترنت را بررسی میکنند تا صفحات موجود را لیست کنند. (صفحات ممکن است جدید باشند، ممکن است همان صفحات قبلی باشند که یا آپدیت شدهاند یا تغییری نکردند)
آنالایزینگ یا تجزیه و تحلیل (Analyzing): الگوریتمهای موتورهای جستجو کیفیت و محبوبیت هر سایت را ارزیابی میکنند.
ایندکسینگ (Indexing): موتورهای جستجو صفحات سایتها را در پایگاه دادههای خود ذخیره میکنند تا در زمان نیاز آنها را نمایش دهند.
رنکینگ یا رتبهبندی (Ranking): موتورهای جستجو به هر صفحه براساس فاکتورهای سئو رتبهای اختصاص میدهند.
و در نهایت این رباتها هستند که به سایت شما براساس فاکتورهایی ازجمله کیفیت محتوا، یونیک بودن، برطرف کردن نیاز کاربر و … رتبه میدهند.
7. به صفحهی سرپ توجه کنید
سرپ کجاست؟ وقتی که یک عبارتی را سرچ میکنید، همان صفحهای که نتایج را به شما نشان میدهد همان صفحه، صفحهسرپ است. در زیر تصویر صفحهی سرپ گوگل را میبینیم:
وقتی که عبارتی را سرچ میکنید به سرپ نگاه کنید؛ به عنوانها، به فیلترها، به ریچ اسنیپتها، به اینکه برای آن عبارت چه سایتهایی در صدر نتایج هستند. سایتهایی که بهازای بیشتر کلمات کلیدی هدف شما در صدر نتایج هستند، اینها همانهایی هستند که برای بررسی و آنالیز رقبا به درد شما میخورند. شما میتوانید با بررسی دقیق این سایتها از آنها الگو بگیرید.
8. سئو تکنیکال را یاد بگیرید
در راستای متخصص سئو شدن و پاسخ به سوال چگونه کارشناس سئو شویم؟ باید بگوییم که سئو تکنیکال را حرفهای یاد بگیرید. سئو تکنیکال یکی از مهمترین قسمتهای پروسهی سئو است و بهقدری اهمیت دارد که اگر بهدرستی انجام نشود، تمام زحمات شما در قسمتهای دیگر اعم از سئو محتوا و سئو خارجی را بههدر میدهد. شما میتوانید یک محتوای بشدت جذاب تولید کنید اما سایت شما کند یا باگهای بسیار زیادی داشته باشد، در این صورت تکنیکال ضعیف به عملکرد سایت ضربه میزند و باعث دیده نشدن محتوای جذاب شما میگردد. سئو تکنیکال شامل بهبود سرعت سایت، موبایل فرندلی بودن، هاست، سایت مپ، فایل robots.txt و … میشود.
9. دربارهی استراتژی محتوا، ایجاد، بهینهسازی و ارتقا محتوا بیاموزید
سئو تکنیکال به موتورهای جستجو کمک میکند تا سایت را بهتر کروال و ایندکس کنند اما سئوی محتوا باعث میشود کاربر از سایت ما راضی باشد و پاسخ خود را بگیرد. این موضوع را رباتهای گوگل از رفتار بعدی کاربر متوجه میشود. (بهعنوان مثال اگر کاربر پاسخ خود را نگیرد دوباره عبارت خود را سرچ میکند.)
تجربهی کاربر، مدت زمان حضور کاربر در سایت، نحوهی تعامل کاربر با لینکها و … همگی به موتورهای جستجو این سیگنال را میدهند که این محتوا باکیفیت یا بی کیفیت بوده است.
10. لینکسازی کنید
لینکبیلدینگ جز اولین سرفصلهایی است که در سئو آموزش داده میشود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دونوع لینکسازی وجود دارد:
- لینک سازی داخلی : لینک داخلی لینکی است که دو صفحه از یک سایت را به همدیگر وصل میکند.
- لینک سازی خارجی : لینک خارجی لینکی است که دو صفحه از دو سایت را به همدیگر وصل میکند.
اهمیت کیفیت لینکها بیشتر از کمیت آنها است. پس در مورد نحوهی لینکسازی بهخصوص لینکسازی خارجی همیشه اطلاعات خود را بهروز کنید.
سوالات متداول:
چرا باید در یک دورهی آموزشی سئو شرکت کنم؟ چرا با آموزشهای رایگان سئو را یاد نگیرم؟
قطعا شما با دیدن آموزش رایگان سئو میتوانید سئو را یاد بگیرید اما دورههای آموزشی یک پکیج حاضر و آماده با سرفصلهای مشخص به همراه پشتیبانی است که در آموزشهای رایگان شما پشتیبانی را ندارید، آموزشها بصورت پراکنده است و مهمتر از همه زمانبر است؛ اما اگر بخواهیم نتیجهگیری کلی کنیم شما با آموزشهای رایگان هم میتوانید به یک متخصص سئو تبدیل شوید، اما در بازهی زمانی طولانیتر نسبت به کسی که دورهی آموزشی شرکت میکند. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما با موضوع متخصص سئو کیست را نیز مطالعه کنید.
منابع:
تجربه شخصی
Search Engine Journal
دیدگاهتان را بنویسید