سئو داخلی (on page seo) چیست؟ +8 فاکتور مهم سئوی داخلی
همانطور که میدانیم سئو از سه بخش سئو داخلی، سئو تکنیکال و سئو خارجی تشکیل میشود. هر کدام از این سه بخش در جایگاه خود نقش بسیار مهمی دارند و برای موفقیت یک پروژهی سئو مهم هستند. در این مطلب قصد داریم بهصورت ویژه به سئو داخلی یا سئو on page بپردازیم. اینکه سئو داخلی چیست و چه فاکتورهایی بر آن تاثیرگذار هستند. پس با ما همراه باشید.
سئو داخلی چیست؟
تمام فعالیتها و اقداماتی که ما در سایت خودمان در راستای بهینهسازی انجام میدهیم را سئو داخلی گویند. اقداماتی از جمله تحقیق کلمات کلیدی، آپدیت محتوا، لینکسازی داخلی، بهینهسازی تصاویر و ویدئوها و …
سئو تکنیکال هم زیرمجموعهی سئوی داخلی میباشد، چراکه اقدامات مربوط به بهتر کردن وضعیت تکنیکال سایت هم در سایت خودمان انجام میشود. اما سئو خارجی شامل فعالیتهایی است که بیرون از سایت ما انجام میشود و کاملا متفاوت از سئوی داخلی میباشد. مثل بکلینکها، برندینگ و …
چرا سئوی داخلی مهم است؟
اگر سئوی داخلی نباشد سئو خارجی به تنهایی نمیتواند باعث موفقیت یک پروژهی سئو شود. شاید سئوی خارجی به تنهایی بتواند بهصورت موقتی و در بازهی زمانی کوتاه یک سایت را به رتبههای برتر بکشاند اما وقتی کاربر وارد سایت شود و با محتوای خوب مواجه نشود یا سرعت سایت انقدر بد باشد که صفحه باز نشود و … کاربر آن صفحه را میبندد و به سراغ سایت دیگری میرود و همین رفتار کاربر سیگنال بد بودن سایت را به گوگل میدهد. گوگل نیز بر اساس رفتار و تجربهی کاربر، سایت را از نتایج برتر حذف میکند و در رتبههای پایینتر میگذارد.
پس با توجه به مثال بالا به این نتیجه میرسیم که برای داشتن یک سئوی پایدار لازم است در مرحلهی اول وضعیت داخل سایت خوب و بهینه باشد، صفحات مهم سایت مشخص شده باشد، سرعت سایت بهینه شده باشد و دیگر فاکتورهای مهم سئو داخلی رعایت شده باشد سپس به سراغ سئو خارجی برویم.
وقتی که سئوی داخلی انجام شده باشد، سئو خارجی همانند یک هُل میباشد که باعث راهافتادن یک ماشین در سرپایینی میشود. اما وقتی سئو داخلی انجام نشده باشد اینجا هُل دادن ماشین در سربالایی است که هر چقدر هم ماشین را هُل دهیم ماشین روشن نمیشود.
فاکتورهای مهم سئو داخلی
تا اینجا توضیح دادیم که on page seo چیست و چرا اهمیت دارد. در ادامهی مطلب میخواهیم به مهمترین فاکتورهای سئو داخلی بپردازیم.
1. محتوا
محتوا یکی از مهمترین فاکتورهای سئو داخلی میباشد. اگر سایت خود را مانند یک ماشین در نظر بگیرید، محتوا موتور این ماشین است. پس برای سایت خود سعی کنید محتوای کاربرپسند، یونیک وجذاب تولید کنید. بههیچ وجه محتوای تکراری بارگذاری نکنید و ترجیحا سعی کنید محتوایی که تولید میشود نسبت به محتواهای فعلی حرف جدیدتری برای گفتن داشته باشد. مثلا یک فرآیند را بهصورت گامبهگام توضیح دهد و یا اینکه یک کیس استادی را مورد نقد و بررسی قرار دهد. هدف این باشد که نسبت به محتواهای موجود برتری ویژهای داشته باشد.
قبل از تولید محتوا دقت کنید کانسپت کلمه کلیدی را درست شناسایی کنید که محتوای شما دقیقا نیاز کاربر را برطرف کند. بهعنوان مثال فرض کنید کاربری قصد خرید یک محصول را دارد اما شما مقالهای ارزشمند و بسیار غنی دربارهی آن محصول به او نمایش میدهید؛ با وجود یونیک و ارزشمند بودن مقاله اما نیاز کاربر برطرف نشده است. در نتیجه این مقاله نمیتواند رتبههای برتر را به خود اختصاص دهد.
پس قبل از تولید محتوا به این نکته توجه کنید که محتوا علاوه بر یونیک و ارزشمند بودن باید در مرحلهی اول محتوا متناسب با هدف کاربر باشد و بتواند نیاز کاربر از جستجو را پاسخ دهد. اگر مقالهی مربوط به سئو محتوا را مطالعه نکردید، پیشنهاد میشود آن را بخوانید نکات مخصوص به محتوای سئو شده در آنجا به تفصیل گفته شده است.
2. افزایش CTR
CTR مخفف (Click Through Rate) به معنی تعداد کلیک کاربر به ازای تعداد دفعاتی که سایت ما نمایش داده میشود. بهعبارتی دیگر اگر سایت ما را به ازای یک کلمه کلیدی 2 بار در نتایج گوگل نشان داده شود و یک بار بر روی سایت ما کلیک شود؛ CTR ما برابر میشود با 50 درصد.
ابتدا به این پرسش پاسخ میدهیم که اصلا CTR چرا اهمیت دارد؟ و سپس به راههای افزایش آن میپردازیم.
CTR یکی از فاکتورهای رنکینگ گوگل است و یک معیار قابل اندازهگیری برای موفقیت سایت است. افزایش CTR به ما نشان میدهد ترافیک سایت افزایش پیدا کرده است.CTR هم با روشهای ارگانیک و هم با تبلیغات قابل افزایش است. در این مطلب به راههای افزایش CTR با روشهای ارگانیک میپردازیم.
راههای افزایش CTR چیست؟
- نوشتن عنوان جذاب، یکی از بهترین راههای افزایش CTR است.
- متادیسکریپشن کوتاه و گیرایی بنویسید که بتواند نظر کاربر را جلب کند و باعث کلیک کردن آن شود.
- استفاده از اسکیما مارکآپها
3. لینکسازی
ابتدا باید توضیح دهیم که 3 نوع لینک وجود دارد: لینک داخلی، لینک خارجی، لینک ورودی.
لینک داخلی: لینک داخلی به لینکی میگویند که از یک صفحه از یک دامنه به یک صفحهی دیگر از همان دامنه اشاره دارد.
لینک خارجی: لینک خارجی لینکی است که از یک صفحه از یک دامنه به یک صفحه از یک دامنهی دیگر اشاره میکند.
لینک ورودی: لینک ورودی هم لینکی است که از یک صفحه از دامنهی دیگر به یک صفحه از سایت ما لینک داده شده باشد.
لینکهای داخلی برای اینکه کراولر گوگل بتواند راحتتر صفحات سایت را شناسایی و کرال کند بسیار حائز اهمیت است. از دیگر دلایل اهمیت لینکهای داخلی استفاده از انکرتکستهای مناسب است که کیورد مقصد را برای گوگل معرفی میکند. یکی از المانهای معرفی کلمه کلیدی یک صفحه انکرتکستهای لینکهای ورودی به آن صفحه است. بهعنوان مثال وقتی ما با انکرتکست آموزش سئو لینک داخلی میدهیم؛ به گوگل میگوییم که کیورد صفحهی مقصد آموزش سئو میباشد.
استراکچر یک سایت با استفاده از لینکهای داخلی آن مشخص میشود. یعنی با استفاده از لینکدهی داخلی ما میتوانیم صفحات مهم خود را به گوگل معرفی کنیم.
4. اسکیما مارکآپ
اسکیماها مجموعه کدهایی هستند که داخل سایت خود میگذاریم تا گوگل محتوای سایت ما را راحتتر متوجه شود. بهعبارتی دیگر اسکیماها دادههای کوچکی هستند که به تفسیر بیشتر صفحه کمک میکنند. استفاده از انواع خاصی از اسکیماها برای صفحات ریچ اسنیپت ایجاد میکنند که باعث افزایش کلیک میشود. اسکیمای faq و review دو مورد از بهترین اسکیماهایی هستند که باعث بوجود آمدن ریچ اسنیپت میشوند.
5. سرعت
سرعت یکی از عوامل بسیار مهم در رتبهبندی سئو سایت میباشد. تحقیقات نشان داده که کاربران میخواهند به سرعت جواب سوالات خود را پیدا کنند. در نتیجه صفحاتی که سرعت بارگذاری آنها پایین است موجب نارضایتی کاربران میشود.
با فشردهسازی تصاویر، کاهش درخواستها، انتخاب هاست مناسب و … سرعت صفحات سایت خود را هم برای دسکتاپ و هم برای موبایل افزایش دهید.
6. موبایل فرندلی بودن
تلفنهای موبایل در ترافیک سایت نسبت به دسکتاپ پیشی گرفتهاند. در واقع امروزه 58 درصد از جستجوها در گوگل از طریق تلفن همراه انجام میشود و این روند به سرعت در حال رشد است. در نتیجه داشتن یک سایتی که روی موبایل به خوبی کار کند بسیار مهم است.
7. رفع ارورهای سرچ کنسول
سرچ کنسول یک ابزار بسیار قدرتمند است که اطلاعات خیلی زیادی را بهصورت رایگان در اختیار صاحبین سایتها قرار میدهد. در بخشهایی از سرچ کنسول مشکلات سایت بهصورت ارور نشان داده میشود. بهعنوان مثال اگر صفحات سایت ما مشکل موبایل فرندلی داشته باشند یا اگر اسکیماهایی که داخل سایت قرار داده شده مشکل داشته باشند و … سرچ کنسول با نمایش ارورهای مربوطه ما را از داشتن مشکل فنی در سایت مطلع میکند. پس رفع ارورهای سرچ کنسول به سئوی فنی سایت کمک میکند.
8. امنیت سایت
امنیت سایت یک موضوع کاملا جدی است که در رتبهبندی سئو سایت هم تاثیر مستقیم دارد. همیشه هکرهایی وجود دارند که به دنبال آسیب رساندن به وبسایتها و مردم هستند. پس به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید تمام کارهای مرتبط به افزایش امنیت را انجام دهید یا به متخصصین امنیت بسپارید.
نتیجهگیری
در این مطلب به موضوع سئو داخلی چیست (سئو on page چیست) پرداختیم و گفتیم که سئوی داخلی تمام فعالیت ها و اقداماتی است که درون سایت انجام میشود و به موارد داخل سایت مربوط خواهد شد و هدف نهایی از انجام این کار نیز افزایش رتبه سایت در گوگل میباشد.
سوالات متداول:
1. سئو داخلی چیست؟
تمام فعالیتها و اقداماتی که ما در سایت خودمان در راستای بهینهسازی انجام میدهیم را سئو داخلی گویند. اقداماتی از جمله تحقیق کلمات کلیدی، آپدیت محتوا، لینکسازی داخلی، بهینهسازی تصاویر و ویدئوها و …
2. فاکتورهای مهم سئو داخلی کدامند؟
مهمترین فاکتورهای سئو داخلی عبارتند از محتوا، افزایش سیتیآر، لینکسازی، اسکیمامارکآپ، سرعت، موبایل فرندلی بودن، رفع ارورهای سرچ کنسول و امنیت سایت.
دیدگاهتان را بنویسید