اسکیما مارک آپ چیست؟ تاثیر Sechma markup بر سئو سایت
توجه به مفاهیم سئو تکنیکال منجر به رشد بهتر یک سایت و همچنین صرفه جویی در هزینههای آن خواهد بود. با در نظر گرفتن این موضوع قصد داریم به یکی از مهمترین مفاهیم در حوزه سئو تکنیکال، اسکیما مارک آپ بپردازیم. شاید در نگاه اول این موضوع اندکی پیچیده باشد، چرا که محل قرار گرفتن آن در بخش کدهای اصلی یک صفحه است، اما زمانی که با مفاهیم آن به خوبی آشنا شوید، متوجه نکات ساده و کاربردی آن خواهید شد. البته در بخش آموزش سئو سایت فروشگاهی بیشتر در این باره اهمیت این موضوع صحبت کردهایم، چرا که Schema Markup به صورت مستقیم روی افزایش نرخ کلیک سایت تاثیر گذار است.
اسکیما مارک آپ چیست / ( Schema چیست )
موتورهای جستجو مانند ما به صفحه یک سایت نگاه نمی کنند، همین امر نیز موجب میشود که رباتها، گاها درک درستی از محتوای صفحات وبسایت ما نداشته باشند. برای حل این چالش نیاز است که یک سری علائم و کدهای اختصاری ویژه موتورهای جستجو در یک سایت قرار داده شود. در این صورت آن ها پس از بررسی این نشانه ها به سادگی می توانند هدف و منظور شما را درک کنند. اگر بخواهیم نیم نگاهی به تاریخچه آن داشته باشیم، متوجه خواهید شد که مفاهیم مربوط به اسکیما دستخوش تغییراتی شده است و همین موضوع اهمیت آن را به ما نشان می دهد. مهمترین هدف قرار دادن اسکیما در یک سایت توضیح نوع صفحه به گوگل است. گاها گوگل در درک یک صفحه خرید و با یک صفحه نقد و بررسی محصول، عملکرد مناسبی از خود را ارائه نمیدهد.
اسکیما از نظر برخی متخصصین حوزه سئو مربوط به حوزه سئو داخلی سایت است و تمامی اقدامات ما به صورت ویژه روی صفحات سایت انجام می شود. در صورتی که پست آموزشی « سئو On Page چیست » را مطالعه کرده باشید، یک درک کلی از انواع اسکیما خواهید داشت. با این حال قصد داریم نگاهی عمیق و دقیق به هر یک داشته باشیم. البته بعد از ثبت هر اسکیما باید در صفحات خود اعتبار سنجی انجام دهید که مشکلی وجود نداشته باشد. متاسفانه برخی از افراد بدون توجه به این موضوع یک اسکیما ثبت میکنند و همین امر منجر به ایجاد چندین خطا در سرچ کنسول خواهد شد. در ادامه با کمک متخصصین سئو داخلی آکادمی آموزش سئو سپید، انواع اسکیما را مورد نقد و بررسی قرار خواهیم داد.
انواع اسکیما مارک آپ ها
اسکیما مارک آپ نوعی زبان نشانه گذاری است که کمک میکند رباتها بهتر متوجه محتوای صفحات سایت شوند. اسکیما به صورت یک قطعه کد در قسمت کدنویسی سایت قرار میگیرد و به بهینهسازی سایت کمک قابل توجهی میکند. در ادامه به بررسی انواع اسکیما و سپس نحوه انجام دادن آن میپردازیم.
1. محصول ( Product )
یکی از مهمترین اسکیماهای یک وبسایت فروشگاهی، اسکیمای پروداکت یا محصول میباشد. البته این مدل اسکیما یک کد ساده نیست و چندین بخش زیرمجموعه دارد. اولین بخشی که در کد اسکیما قرار خواهد گرفت به رباتها اعلام میکند که این صفحه قصد معرفی یک محصول را دارد. سپس با مشخص کردن نام، تصویر محصول، توضیحات، قیمت و … جزییات محصول را تعریف میکنیم. برای درک بهتر این موضوع به شما پیشنهاد می کنیم که از سایت «schema.org» دیدن کنید. در این سایت یک اسکیما محصول یا همان Product را باز کنید. متوجه خواهید شد که چندین و چند زیر مجموعه برای آن وجود دارد که هر یک به صورت ویژه توضیحاتی به گوگل منتقل می کند.
به عنوان مثال تصویر زیر اسکیمای پروداکت یک تلوزیون است. همانطور که مشاهده میکنید جزییات این محصول در قالب یک قطعه کد به رباتهای گوگل معرفی میشود. استفاده از این اسکیما به شما کمک خواهد کرد که در بخش فروشگاهی گوگل نیز حضور پیدا کنید. برخی از متخصصین سئو مهمترین اسکیما در یک سایت فروشگاهی را اسکیما محصول می دانند البته به شرطی که تمامی اسکیما زیر مجموعه آن را به درستی استفاده کنید.
2. مقاله ( Article )
از اسکیما مقاله برای صفحات اخبار و هر نوعی از مقالات استفاده میشود و به گوگل اطلاعات مهمی از جمله عنوان صفحه، تصویر شاخص، تاریخ انتشار و … را میدهد. فرض کنید که یک شخص قصد نقد و بررسی یک محصول را دارد؛ در این صورت فرد به یک پست آموزشی نیاز خواهد داشت! حال کسانی که از مجموعه اسکیما مقاله به صورت کامل استفاده کرده اند، در نتایج بهتری قرار خواهند گرفت.
اسکیما مقاله نیز چندین زیر مجموعه دارد که یک متخصص سئو آن را در صفحات وبلاگ خود استفاده می کند. به عنوان مثال کسانی که در زیر مجموعه های اسکیما در مقاله خود از نام نویسنده و یا گروه نویسندگان استفاده می کنند به گوگل این سیگنال را میدهند که مقاله ما توسط افراد متخصص نگارش و تهیه شده است. دقت کنید که اسکیما مقاله به گوگل کمک خواهد کرد که ساختار بخش وبلاگ شما را نیز بهتر درک کند. این موضوع در جذب ترافیک سایت به شدت تاثیر گذار است.
3. رویداد ( Event )
یکی دیگر از انواع اسکیما که در وب فارسی خیلی محبوب نیست، اما برای گوگل اهمیت بسیار زیادی دارد اسکیما رویداد خواهد بود. در این اسکیما مهمترین وقایع یک سایت به صورت دقیق به گوگل معرفی خواهد شد. فرض کنید که شما برای سایت خود یک تخفیف ویژه قرار دادهاید و این تخفیف نیز تحت عنوان یک مناسبت مذهبی قرار خواهد گرفت، در نتیجه مدت زمان آن نیز محدود خواهد بود. در صورتی که گوگل این موضوع را درک کند، احتمال نمایش محصولاتتان به دیگران به صورت ویژه افزایش پیدا خواهد کرد. این اسکیما نیز به صورت چند بخشی طراحی شده است و با استفاده از هر بخش به گوگل در درک صفحه خود کمک بیشتری خواهید کرد.
4. سازمان ( Organization )
در صورتی که قصد ساخت و توسعه یک سایت در یک دسته بندی خاص دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که از اسکیما سازمان استفاده نمایید. با استفاده از این اسکیما در اولین مرحله حوزه و نوع فعالیت خود را به صورت دقیق برای گوگل توضیح خواهید داد. سپس با استفاده از زیر مجموعه های آن، شرایط برندینگ خود را نیز بهتر انجام می دهید. چرا که گوگل علاوه بر برند اصلی شما، زیر مجموعه و همچنین شرکای تجاری برند شما را در یک گروه قرار میدهد.
5. برد کرامب ( Breadcrumb )
یکی از محبوبترین و همچنین مهمترین اسکیماهای حال حاضر، برد کرامب میباشد. این نوع اسکیما به موتورهای جستجو کمک خواهد کرد که سریعتر به صفحات داخلی یک سایت برسند. همانطور که میدانید ایندکسینگ صفحات سایت همیشه یک مسئلهی مهمی میباشد و استفاده از اسکیما بردکرامپ یکی از چندین روش کمک به ایندکس سریع صفحات داخلی سایت است. ما میدانیم که هر چه عمق صفحات یک سایت کمتر باشد، رباتهای گوگل سریعتر به آنها میرسند و نهایتا سریعتر آنها را ایندکس میکنند. اسکیما بردکرامپ در مدیریت این قضیه نقش مهمی دارد. در مقالهی آموزش سئو تکنیکال مفصلا به این موضوع پرداختهایم که در صورت تمایل مطالعهی آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
6. دستور غذایی ( Recipe )
در این اسکیما علاوه بر ثبت نام و نوع غذا باید مواد اولیه، زمان پخت، اصطلاحات ویژه این غذا، پیش غذای مناسب آن، تکنیکهای پخت و … را ثبت نمایید. در این صورت میتوانید اطمینان حاصل کنید که رباتهای گوگل بهتر و سریعتر متوجه محتوای صفحات سایت شما میشوند و فیدبک بهتری به شما نسبت به رقبایتان میدهند.
7. اسکیما منطقه جغرافیایی ( Place , Local Business , … )
اگر به دنبال سئو محلی هستید و دریافت ورودی از محل زندگی تان برای سئو سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، در استفاده از اسکیما منطقه جغرافیایی دقت خود را به کار گیرید. به صورت کلی هر چه گوگل درک بهتری از محل سکونت شما داشته باشد، اولا اعتماد بیشتری به سایت شما خواهد داشت، دوما به تعداد کاربران بیشتری نیز سایت شما را نشان خواهند داد. دقت کنید که اسکیما نیز به صورت مجموعه ای قابل استفاده است و باید در زمان استفاده از این اسکیما مارک آپ اطلاعات منطقه جغرافیایی خود را به درستی ثبت نمایید. البته با توجه به محرومیت ایران در استفاده از برخی خدمات به شما پیشنهاد میکنم که از یک متخصص سئو تکنیکال قبل از ثبت اسکیما مشاوره دریافت کنید.
نحوه اضافه کردن اسکیما به سایتهای وردپرسی و سایتهای کد نویسی شده
تا به این قسمت از پست آموزشی آکادمی دیجیتال مارکتینگ سپید پاسخ سوال « اسکیما مارک آپ چیست » را درک نمودید. برای اضافه کردن اسکیما مارک آپ به سایتهای وردپرسی دو راه حل اصلی وجود دارد. راه حل اول شما تهیه نمودن افزونه اسکیما پرو ویژه سایتهای وردپرسی خواهد بود. در صورت استفاده از این افزونه به سادگی میتوانید انواع اسکیما را به سایت خود اضافه نمایید. در صورتی که این افزونه با یک افزونه دیگر در تداخل بود و یا با قالب سایت شما همخوانی نداشت باید به سراغ راه حل دوم بروید که همان اضافه کردن کد های اصلی اسکیما به صفحه اصلی سایت شما است. برای این هدف به آدرس « technicalseo.com » وارد شوید. شما در این سایت میتوانید انواع اسکیما را طراحی نموده و در کدهای اصلی سایت خود قرار دهید.
در صورتی که از یک سایت غیر وردپرسی استفاده می کنید و امکان اضافه کردن افزونه به سایت خود را ندارید از طریق سایت « technicalseo.com » به سادگی میتوانید اسکریپت مورد نظر خود را به دست آورید و در سایت خود قرار دهید. نحوه قرار دادن آن نیز با توجه به قالب و ساختار سایت شما مشخص خواهد شد. البته برای درک بهتر این موضوع یک ویدیو از نحوه اضافه کردن اسکیما در قالب یک سایت قرار خواهیم داد.
اسکیما ( FAQ ) منسوخ شده است!
زمانی که با متخصصین سئو تکنیکال صحبت میکنید، به شما خواهند گفت که هر بخش مورد استفاده در سایت شما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. با توجه به این موضوع شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که ساختار سایت خود را به نحوی شخصی سازی نمایید که کمترین ایراد را داشته باشد. حال برخی از افراد برای کسب رتبه بهتر در بخش های مختلف سایت خود از اسکیما سوالات پرتکرار یا faq استفاده می کنند. بر اساس آخرین آپدیت های گوگل در حاضر استفاده از چنین اسکیمایی دیگر در نتایج جستجو، شما را از رقبا متمایز نمیکند. متاسفانه بعد از بررسی پرسش « اسکیما مارک آپ چیست » تعداد بسیار زیادی سایت پیشنهاد استفاده از این اسکیما را میدهند که دیگر گوگل به آن اهمیتی نمیدهد.
گوگل ریچ ریزالت اسکیمای faq را حذف کرده است؛ چراکه معتقد است سوالات متداول برای کاربران مفید یا کاربردی نبوده و حتی در برخی مواقع سوالات متداول اصلا با محتوای صفحات مرتبط نبودهاند. در نتیجه نمیتوانستند برای کاربران نیز مفید باشند. پس آنها را از نتایج جستجو حذف کرد و فقط این ویژگی برای سایتهای معتبر دولتی و بهداشتی فعال میباشد. این تصمیم برای متخصصین سئو پیامدهایی خواهد داشت. از جمله اینکه باید محتوای صفحات خود را بهروز کنند؛ چون گوگل دیگر کد مربوط به faq را نمیتواند درک کند و بخواند. البته موتور جستجوی گوگل اعلام کرده است که این کدها را ایگنور میکند اما ممکن است سایر موتورهای جستجو از آنها استفاده کنند. منبع
سخن پایانی
در این پست آموزشی به صورت ویژه در مورد انواع اسکیما صحبت کردیم. با این حال لازم است که یک جمع بندی کلی از مهمترین نکات این بخش خدمت شما عزیزان ارائه نماییم. در صورتی که هر یک از نکات مطرح شده در این پست آموزشی گنگ و یا نامفهوم بود از طریق بخش نظرات با ما مطرح نمایید. در این صورت همکاران ما در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ آن را برای شما ثبت خواهند کرد. با این حال به شما پیشنهاد می کنیم که خودتان تمامی این مراحل را به کمک ویدیوی ثبت شده در این بخش انجام دهید.
اگر به دنبال یک سایت ویژه با ساختاری مشخص برای سایت خود میباشید، اولین و مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید، استفاده از اسکیما مارک آپ در ساختار صفحات است. برخی از اسکیماها مانند برد کرامب به گوگل برای درک بهتر سایت شما کمک خواهد کرد. البته به شرطی که از دیگر اسکیما ها نیز به صورت مکمل استفاده کنید. در نهایت آخرین گام بررسی نتایج سرچ کنسول و همچنین بررسی دامنه صفحه هدف است. در صورتی که اسکیما شما به درستی در صفحه ثبت شده باشد، ابزار سئو تکنیکال هیچ اخطاری به شما نخواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید