0 تا 100 آموزش سئو سایت فروشگاهی + [استراتژی & ویدیو]
شما بعد از اینکه سایت فروشگاهی خود را راهاندازی کردید باید برای دیده شدن و کسب جایگاه در موتورهای جستجو، سئو انجام دهید. سئو سایت فروشگاهی با سایتهای دیگر تفاوتهای جزئی دارد و به دلیل رقابت زیادی که در بین فروشگاههای آنلاین برای کسب رتبههای برتر در گوگل وجود دارد، اهمیت سئو برای سایتهای فروشگاهی بر کسی پوشیده نیست.
شما در این مطلب با آموزش سئو سایت فروشگاهی به طور کامل آشنا می شوید و به شما خواهیم گفت که جهت بهبود رتبه و جایگاه سایت خود، چه معیارهایی را در نظر داشته باشید. پس همراه ما باشید.
سئو سایت فروشگاهی چیست؟
سئو سایت فروشگاهی چیست و چه تفاوتی با سئو سایر سایت ها دارد؟ تفاوت اصلی سئو سایت فروشگاهی با دیگر سایت ها در تحقیق کلمات کلیدی و همینطور استراتژی تدوین محتوا و اولویت بندی در سئو صفحات سایت میباشد.
هر وبسایتی از نظر ساختاری حدودا 6 یا 7 مدل صفحه دارد، مثل صفحه اصلی، لندینگ پیج، صفحه دستهبندی، صفحه محصول و … در سایت های فروشگاهی هم به همین صورت است و این نکته بسیار حائز اهمیت است که ترتیب سئو صفحات در سایت های فروشگاهی مهم است. یعنی صفحات دسته بندی یا کتگوری پیج ها نسبت به صفحات بلاگ یا محصولات اولویت بسیار بالاتری دارند که در ادامه بیشتر به این موضوع میپردازیم.
اهمیت سئو در سایت های فروشگاهی
منظور از سایت های فروشگاهی این است که در یک سایت محصول یا خدماتی به فروش برسد، مثل دیجی کالا که شناخته شده ترین سایت فروشگاهی آنلاین در ایران است. سئو برای سایت های فروشگاهی نقش بسیار مهمی دارد و باعث می شود که محصولات آن سایت بیشتر از رقبا در معرض فروش قرار بگیرند. شما با سئو سایت فروشگاهی خود دیگر نیازی به پرداخت هزینههای زیاد برای تبلیغات نخواهید داشت و به یک ترافیک و مشتری ارگانیک دست پیدا می کنید.
فرض کنید دو سایت فروشگاهی با نامهای A و B داریم، سایت A سایتی است که خدمات سئو و بهینه سازی را انجام داده ولی سایت B هیچ فعالیت سئویی نداشته است، سایت A بدلیل انجام سئو، مشتری بیشتری را جذب خود میکند و سهم بیشتری از بازار را از آن خود میسازد در نتیجه نهایتا فروش بیشتری را نسبت به سایت B تجربه میکند.
نحوه و آموزش سئو سایت فروشگاهی
در ادامه قدمهای یک استراتژی موفق در سئو سایت های فروشگاهی را بررسی میکنیم. پس با آموزش سئو فروشگاهی همراه باشید.
1. کلمات کلیدی صحیح را انتخاب کنید
تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهمترین و اصلیترین بخشهای یک پروژهی سئو است؛ فرقی نمیکند سایت شما یک فروشگاه اینترنتی باشد یا یک سایت خبری! در هر صورت تحقیق کلمات کلیدی یکی از اساسیترین قسمتهای کار است.
هنگام تحقیق کلمات کلیدی برای سئو فروشگاهی باید روی کلمات تجاری تمرکز کنید. کاربری که در گوگل سرچ میکند یا به دنبال اطلاعات است یا به دنبال خرید. در تحقیق کلمات کلیدی سایت فروشگاهی ما باید آن دسته از کیوردهایی را انتخاب کنیم که برای سایت سود و فروش بههمراه بیاورد. در مقالهی انواع کلمات کلیدی در سئو کاملا توضیح دادهایم که چه گروه از کلمات برمبنای خرید هستند و چه گروه از کلمات بر مبنای اطلاعات. پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه فرمایید.
برای انتخاب کلمان کلیدی در سایت فروشگاهی به این سوالات پاسخ دهید:
- کدام محصولات پرفروش هستند؟
- کدام محصولات پرسود هستند؟
- محصول و خدمات من کدام نیاز مشتری را پاسخ میدهد؟
فرض کنید ما یک سایت فروشگاهی شال و روسری داریم. در این مثال چه کلماتی مناسب ما هستند؟
1. ابتدا محصولات پرفروش و پرسود را از صاحب بیزینس سوال میکنیم، چراکه هیچکس بیشتر از او به دقت این موضوع واقف نیست. در صورتی هم که به جواب دلخواه نرسیدم اشکالی ندارد در مسیر تحقیق کلمات کلیدی با کمک ابزارها تا حدودی متوجه درجه اهمیت کیوردها میشویم.
1. کلماتی که با خرید و قیمت شروع میشوند مثل: خرید شال، خرید شال تابستانی، خرید شال بافت، قیمت شال زنانه و …
2. کلماتی که محصول ما نیاز آنها را برآورده میکند مثل: مدل جذاب بستن شال زنانه، مینی اسکارف چیست، آموزش شستشوی شال و روسری زنانه، آموزش اتو کردن شال و روسری و …
بعد از اینکه کلمات خود را لیست کردید باید کانسپت هر کلمه را تشخیص دهید و متناسب با آن تولید محتوا کنید. در مقالهی کانسپت کلمه کلیدی چیست توضیحات لازم گفته شده است. در اینجا به همین نکته اکتفا میکنیم که منظور از کانسپت کلمه کلیدی این است که باید بتوانید نیاز کاربر را از سرچ کلمه کلیدیش تشخیص دهید. یعنی اینکه کاربر چه نیازی داشته که عبارت “خرید شال تابستانی” را سرچ کرده؟؟ آیا هدف کاربر این بوده که بداند شال تابستانی چیست یا قصد خرید شال تابستانی را داشته؟؟ پس وقتی این موضوع را به خوبی درک کردید میتوانید متناسب با نیاز کاربر برای او تولید محتوای جذاب کنید.
2. استراتژی عالی برای سئو سایت فروشگاهی
بهترین استراتژی سئو سایت فروشگاهی این است که ما روی صفحات کتگوری خود تمرکز کنیم. قبلا هم گفتیم که هدف از سئو سایت های فروشگاهی افزایش فروش و درآمد است. پس تمرکز در صفحاتی که تنوع زیادی از محصولات ما در آنجا قرار دارند بهترین گزینه است.
در این استراتژی به ترتیب زیر عمل میکنیم:
1. سئو صفحات کتگوری
2. سئو صفحات محصولات مهم یا پر سود
3. صفحات بلاگ
4. صفحه اصلی سایت
در این استراتژی تمرکز اصلی ما بر روی صفحات دستهبندی و تگها است. سپس سراغ فقط محصولات مهم که ارزش وقت گذاشتن داشته باشند میرویم. تمام صفحات محصولات ما نیاز به سئو ندارند چون سرچ ندارند؛ اما بعضی از محصولات هستند که به طور مستقیم سرچ بسیار بالایی دارند. در مرحلهی بعدی به سراغ مقالات خود میرویم، در سئو مقالات سایت فروشگاهی قطعا به این نکته توجه میکنیم که هدف ما فروش است نه افزایش ترافیک غیرهدف. و درآخر صفحهی اصلی سایت را با اسم برند یا نام اصلی محصولی که به فروش میرساند یا خدماتی که ارائه میدهد سئو میکنیم.
3. سئو محتوا برای سایت های فروشگاهی
تا اینجای کار ما کلمات کلیدی سایت فروشگاهی خود را پیدا کردیم. هم کانسپتها را مشخص کردیم و تشخیص دادیم که نیاز کاربر از سرچ هر صفحه چه سبک محتوایی است. طبق استراتژی خود تصمیم گرفتیم از صفحات کتگوری شروع کنیم.حالا نوبت به نوشتن محتوا و سئو محتوا رسیده است.
سئو محتوای صفحات کتگوری:
1. نوشتن عنوان جذاب
2. نوشتن متادیسکریپشن جذاب و هدفمند
3. استفاده از تگهای هدینگ (حتما تگ H1 و H2 در صفحه داشته باشیم)
4. کلمات کلیدی صفحه را در تگهای هدینگ قرار دهیم
5. کلمه کلیدی اصلی صفحه را بهصورت انگلیسی برای url قرار دهیم
6. لینکسازی داخلی انجام دهیم (از صفحات کتگوری به دیگر صفحات کتگوری لینک دهیم)
7. محتوای صفحات کتگوری نباید خیلی طولانی باشد (حدود 500 الی 700 کلمه مناسب است)
8. محتوای کتگوری بههیچ عنوان نباید بالای صفحه باشد
9. محصولات بالای صفحه حتما باید محصولات موجود باشند نه محصولات ناموجود
سئو محتوای صفحات محصول:
صفحات محصول به حوزهی سایت بستگی دارد. بعضی از سایتهای فروشگاهی صفحات محصول آنها اصلا سرچ ندارند و نباید روی آنها سرمایهگذاری کرد؛ مثلا به این کیورد توجه کنید: شال نخی پلیسه صدفی!
این کیورد سرچ آنچنانی ندارند که ما تمرکز و توجه خود را روی این صفحه بگذاریم و به این نکته توجه کنید که ما از نظر زمان و بودجه نمیتوانیم روی همهی صفحات کار کنیم پس بهتر است که به صفحات محصول مهم خود توجه کنیم.
به کیورد “خرید گوشی آیفون 14 پرومکس 1 ترابایت” توجه کنید. این کیورد با وجود اینکه کانسپت صفحه محصول است اما از نظر حاشیه سود و میزان سرچ آنقدر ارزشمند است که جز صفحات محصول مهم است و باید سئو شود.
نکات مهم دربارهی سئو صفحات محصول:
1. نوشتن عنوان جذاب
2. نوشتن متادیسکریپشن جذاب و هدفمند
3. استفاده از تگهای هدینگ (حتما تگ H1 و H2 در صفحه داشته باشیم)
4. کلمات کلیدی صفحه را در تگهای هدینگ قرار دهیم
5. کلمه کلیدی اصلی صفحه را بهصورت انگلیسی برای url قرار دهیم
6. لینکسازی داخلی انجام دهیم (از صفحات محصول به صفحات کتگوری و محصولات دیگر لینک دهیم)
سئو محتوای صفحات بلاگ:
سئو صفحات بلاگ در سایتهای فروشگاهی خیلی مهم است چون معمولا هدف از تولید محتوای مقاله جذب ترافیک است؛ اما در سئو سایت فروشگاهی هدف فروش است پس باید ترافیک هدفمند وارد سایت شود تا نرخ تبدیل بالا رود و فروش اتفاق بیفتد.
برای این کار باید در قسمت تحقیق کلمات کلیدی همانطور که گفتیم کلماتی را انتخاب کنیم که محصول و خدمات ما نیاز مشتری را برآورده کند. در قسمت سئو محتوا باید محتوای ما به گونهای باشد که محصول و خدمات ما را تبلیغ کند.
بهعنوان مثال به کیورد “مینی اسکارف چیست” در سایت فروشگاه اینترنتی شال و روسری توجه کنید. کانسپت این کیورد مقاله است، یعنی نیاز مخاطب کسب اطلاعات راجب مینی اسکارف است. پس ما باید یک مقالهی بنویسیم که ابتدا برای کاربر توضیح دهد مینی اسکارف چیست و نیاز کاربر را برطرف کنیم؛ بعد در مرحلهی بعدی مینی اسکارفهای فروشگاه خود را به کاربر نشان دهیم که در صورتی که تمایل به خرید دارد همین حالا از ما بخرد. این سبک محتوایی بشدت جواب است و نرخ فروش را بسیار افزایش میدهد.
نکات مهم دربارهی سئو صفحات بلاگ:
1. نوشتن عنوان جذاب
2. نوشتن متادیسکریپشن جذاب و هدفمند
3. استفاده از تگهای هدینگ (حتما تگ H1 و H2 در صفحه داشته باشیم)
4. کلمات کلیدی صفحه را در تگهای هدینگ قرار دهیم
5. کلمه کلیدی اصلی صفحه را بهصورت انگلیسی برای url قرار دهیم
6. لینکسازی داخلی انجام دهیم (از صفحات بلاگ به صفحات کتگوری، محصولات مهم و دیگر بلاگها لینک دهیم)
7. از عکس و ویدیو در متن خود استفاده کنیم
8. تصاویر خود را حتما بهینه کینم ( مقالهی آموزش سئو تصاویر را بخوانید)
9. به خوانایی صفحه توجه کنیم
سئو صفحه اصلی سایت:
سئو صفحه اصلی با توجه به اهداف فعلی و آینده صاحب سایت تعیین میشود؛ اما در اکثر اوقات صفحه اصلی فقط با نام برند سئو میشود. اگر سایت شما در حوزهی شال و روسری است و قصد ندارد در آینده فیلد دیگری به سایت اضافه کند (مثلا فروش لباس هم اضافه شود) میتوانید صفحهی اصلی را با نام برند و عبارت شال و روسری سئو کنید. اما اگر قرار است در آینده سایت رشد کند و فیلدهای دیگری اضافه شوند صفحه اصلی فقط باید با نام برند سئو شود.
4. معماری سایت های فروشگاهی
ساختار یک وبسایت باید تا جای ممکن برای کاربر ساده و سریع باشد. اگر کاربری وارد سایت فروشگاهی شما میشود و حداقل با سه کلیک به صفحهی مورد نظرش نمیرسد، این ساختار بهینه نیست. هدف اصلی یک معماری و ساختار موفق این است که تمام اطلاعات به راحتی در دسترس کاربر قرار بگیرد تا آنها در سریعترین زمان ممکن اطلاعات را ببینید و اقدام کنند.
به تصویر زیر نگاه کنید، در یک مسیر که شروع آن صفحهی اصلی سایت است، هرچه عمیقتر شویم از اعتبار صفحات کاسته میشود. بهطوریکه صفحات با عمق زیاد شانس کمتری برای دیده شدن و رتبه گرفتن در موتورهای جستجو را دارند.
5. بررسی صفحات محصول تکراری در سایت
در برخی از سایتهای فروشگاهی بهعلت اینکه محصولات زیادی را پوشش میدهند، تعداد صفحات محصول بشدت بالا میرود. در این مواقع باید دقت کنیم که صفحات تکراری ایجاد نشوند. صفحات تکراری کرال استت یا بودجهی خزش ما را هدر میدهند.
مشکلاتی که در این سایتها باید مراقب آن باشیم:
1. استفاده از عنوان و متادیسکرپشن تکراری برای محصولات
2. سرعت پایین صفحه
3. لینکهای شکسته
4. محتوای کم
5. صفحه 404
در صورتی که تعداد صفحات محصول زیادی دارید با بررسی صفحات اضافی را یا نوایندکس کنید یا کنونیکال و حتی در بعضی از مواقع لازم است برخی از صفحات محصول ریدایرکت شوند؛ اما همهی اینها نیازمند بررسی دقیق میباشد.
6. سئو برچسب ها در سایت های فروشگاهی
برچسبها هم همانند صفحات کتگوری مجموعهای از محصولات را به کاربر نشان میدهند. با استفاده از کتگوریها و برچسبها میتوانیم کاری کنیم که کاربر سریعتر بتواند به محصول مورد نظر خود برسد و این موضوع باعث افزایش فروش شود. برچسبها بیشتر برای سایتهایی که محصولات متنوعی را عرضه میکنند و یافتن آن محصولات بهطور طبیعی سختتر است مفید میباشد.
بهعنوان مثال در سایت فروشگاهی شال و روسری ما یک دستهبندی شال حریر داریم و یک دستهبندی شال مشکی. اگر میزان سرچ و تنوع شال حریر مشکی زیاد باشد ما میتوانیم برای این عبارت یک برچسب بسازیم.
اگر از برچسبها به درستی استفاده شود به سئوی سایت کمک میکند اما اگر به اشتباه برچسبها را موازی کلمات کلیدی صفحاتمان ایجاد کنیم، فاجعه اتفاق میافتد.
در گذشته که هنوز سئو در وب فارسی خیلی شناخته شده نبود بسیاری از افراد فکر میکردند کلمات کلیدی صفحهی خود را باید در قسمت برچسب هم قرار دهند و با این کار نه تنها کمکی به سئوی سایت خود نمیکردند بلکه باعث میشد چندین صفحه با کیوردهای یکسان یا بعضا همکانسپت ایجاد شود.
7. اجرای سئوی داخلی در سایت فروشگاهی
اگر نمیدانید سئو داخلی چیست پیشنهاد میشود حتما این مقاله را مطالعه کنید. از مهمترین فاکتورهای سئوی داخلی میتوان به سئو محتوا اشاره کرد. در بالا کاملا مشخص توضیح دادیم که هر کدام از صفحات کتگوری، محصول و مقاله را چگونه باید سئو محتوا کنیم. اما در ادامه یکسری از فاکتورهای بسیار مهم در سئو داخلی را باهمدیگر بررسی میکنیم که رعایت کردن این موارد میتواند تاثیر شگفتانگیزی بر روی رنکیگ سایت شما بگذارد. پس با ما همراه باشید.
1. نوشتن عنوان جذاب
نوشتن عنوان جذاب برای تمام صفحاتی که برایمان مهم است واجب و ضروری است. فرقی نمیکند صفحهی کتگوری است، یا محصول یا بلاگ. اگر میخواهید صفحه ایندکس شود و رتبه بگیرد حتما برایش عنوان جذاب بنویسید. چطور عنوان جذاب بنویسیم؟
استفاده از کلمه کلیدی اصلی
استفاده از عبارت انگلیسی
استفاده از اعداد
از کاراکترهای نشانهگذاری مثل پرانتز، کروشه، آکولاد، بهاضافه، علامت سوال، علامت تعجب و غیره استفاده کنید
نوشتن عنوانهای سوالی
تمام این موارد کمک میکند تا عنوان شما جذابتر شود. عنوان جذاب باعث میشود وقتی کاربر عبارت کلیدی خود را سرچ کرده روی عنوان سایت شما کلیک کند (البته بهشرطی که شما در صفحه اول گوگل باشید) و همین امر باعث میشود CTR یا همان نرخ کلیک سایت شما بالا رود.
افزایش نرخ کلیک یکی از فاکتورهای مهم برای گوگل جهت رتبهدهی است. وقتی گوگل میبیند نرخ کلیک شما بالا است متوجه میشود مردم سایت شما را دوست دارند و سایتی را که مردم دوست داشته باشند گوگل هم دوست دارد.
نرخ کلیک چیست؟
اگر ده نفر در گوگل سرچ کنند “آموزش سئو سایت های فروشگاهی” به شرطی که سایت ما در صفحه اول گوگل باشد، سایت ما ده بار نمایش داده میشود (ایمپرشن = 10) و حالا اگر از میان این ده نفر پنج نفر روی سایت ما کلیک کنند (تعداد کلیک = 5)، نرخ کلیک سایت ما میشود: تعداد کلیکها تقسیم بر ایمپرشن * 100 یعنی 50%. یعنی 50% از افرادی که آموزش سئو سایت های فروشگاهی را سرچ کردند روی سایت ما کلیک کردند و هر چقدر این عدد بالاتر رود یعنی سایت ما سایت محبوب مردم است و گوگل رتبهی بالاتری به ما میدهد. البته که فقط نوشتن تایتل جذاب عامل افزایش نرخ کلیک نیست، عوامل دیگری هم مثل برندینگ، ریچاسنیپتها و … نیز تاثیرگذار هستند، اما در اینجا تمرکز ما بر روی نوشتن عنوان جذاب است.
2. لینکسازی
لینک داخلی یکی از مهمترین تاثیرها را در سئوی فروشگاه اینترنتی دارد بهنحوی که ما با استفاده از لینک داخلی میتوانیم صفحات مهم سایت خود را به گوگل معرفی کنیم. هر چقدر تعداد لینکهای ورودی به یک صفحه بیشتر باشد گوگل متوجه میشود در این سایت این صفحه ارزشمندتر است. اگر در مورد اینکه لینک داخلی چیست و چه تاثیر مهمی در سئوی سایتها دارد، اطلاعات کافی ندارید حتما مقالهی ما را بخوانید و از مطالب آن استفاده کنید.
در مرحلهی تحقیق کلمات کلیدی توضیح دادیم که وقتی کیوردهای خود را لیست میکنید یک فایل اکسل برای کلمات کلیدی بسازید که در مسیر گم نشوید و بدانید روی چه صفحاتی کار کردید، کلمات کلیدی اصلی و فرعی هر صفحه کدامند و اطلاعات دیگر را داشته باشید. یکی از کاربردهای آن فایل اکسل در همین لینکسازی داخلی است. فایل اکسل خود را باز کنید و با اگزکت کلمات کلیدی اصلی و فرعی صفحات لینک داخلی بدهید. یعنی از صفحهی A با عین کیوردهای صفحهی B به آن لینک داخلی بدهید.
اگر فرض کنیم این صفحه که الان هستیم صفحهی A باشد و صفحهی آموزش رایگان سئو صفحهی B باشد، ما باید از این صفحه با اگزکت کلمات کلیدی اصلی و فرعی صفحهی آموزش رایگان سئو لینک داخلی بدهیم؛ مثل کاری که الان انجام دادیم.
3. اسکیما مارکآپ
اسکیماها کدهایی هستند که داخل سایت میگذاریم تا گوگل بهتر متوجهی معنا و مفهوم صفحه شود. اگر نگذاریم هم گوگل متوجه میشود اما گذاشتن اسکیماکدها یکی از فاکتورهای سئو میباشد که تاثیر خود را میگذارد. اسکیماهای متنوعی از جمله اسکیما پرسش و پاسخ (faq)، اسکیما ویدیو، اسکیما آرتیکل یا مقاله، اسکیما ریویو و … وجود دارد. از مهمترین اسکیماهای مخصوص سایتهای فروشگاهی اسکیما پروداکت، آرتیکل و ریویو را میتوان نام برد. در مقالهی schema چیست به طور کامل به این موضوع مهم پرداختهایم که مطالعهی آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
8. اجرای سئو تکنیکال
تکنیکال سایت یکی از قسمتهای خیلی مهم است که باید در همان ابتدای کار بهینه شود. چرا که اگر تکنیکال سایت مشکل داشته باشد مثلا گوگل نتواند محتوای صفحه را بخواند؛ سایت ایراد فنی داشته باشد و شامل کدهای مخرب باشد؛ حالا هرچقدر محتوای ما درجه یک و عالی باشد، هرچقدر آفپیج برای صفحه برویم، فایدهای ندارد. چون گوگل اصلا نمیتواند این صفحه را بخواند که بخواهد متوجه محتوای درجه یک ما شود. پس اولین گام در آموزش سئو سایت فروشگاهی رفع ایرادات تکنیکال سایت است. در مقالهی سئو تکنیکال چیست اطلاعات بیشتری کسب کنید.
1. سرعت سایت
سرعت سایت یکی مهمترین فاکتورهای سئو است. وقتی که کاربری وارد یک سایت میشود بیشتر از سه ثانیه منتظر لود صفحه نمیماند. اگر تا سه ثانیه صفحه لود شد و المانها به درستی در جای خود نمایش داده شدند که اوکی، اگر نه کاربر فکر میکند این سایت یک مشکلی دارد که نمایش داده نمیشود، پس صفحه رو میبندد و میرود و وقتی این اتفاق زیاد تکرار شود این سیگنال به گوگل ارسال میشود که این سایت خوب نیست. چون وقتی کاربر واردش میشود صفحه سریع بسته میشود و کاربر سراغ یک سایت دیگر میرود. پس شما را کاهش رتبه میدهد.
سرعت سایت خود را با ابزارهای سنجش سرعت مثل جیتیمتریکس و لایت هاوس بررسی کنید و درصورت لزوم بهینه کنید.
2. موبایل فرندلی بودن
با افزایش تنوع گوشیهای هوشمند میزان سرچ مردم با موبایل افزایش پیدا کرده و موبایل فرندلی بودن یک فاکتور مهم برای گوگل شده است. از طریق سرچ کنسول یا ابزار تست موبایل فرندلی گوگل میتوانید بررسی کنید که آیا صفحات سایت شما در موبایل بهدرستی نمایش داده میشوند یا خیر. ضمن اینکه اگر صفحات شما از نظر نمایش در موبایل مشکل داشته باشند گوگل در سرچ کنسول در قسمت موبایل یوزبیلیتی با نمایش ارور به شما اطلاع رسانی میکند که کدام صفحات مشکل دارند.
3. سایتمپ
سایتمپ سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید. وقتی ما تصمیم میگیریم به یک جایی برویم از نقشه استفاده میکنیم؛ چراکه نقشه به ما تمام مسیرها را نشان میدهد و باعث میشود ما در میان راه گم نشویم. سایتمپ هم دقیقا همینکار را برای رباتهای گوگل انجام میدهد. رباتها از طریق سایتمپ متوجه میشوند چه صفحهی جدیدی ایجاد شده، کدام صفحه آپدیت شده و اطلاعات دیگر. در مقالهی سایت مپ چیست توضیحات بیشتری داده شده است که خواندن آن خالی از لطف نیست.
9. انجام سئو خارجی
در دوره خصوصی سئو گفته میشود که همانقدری که سئو داخلی و سئو تکنیکال اهمیت بالایی در افزایش رنکینگ یک سایت دارند، سئو خارجی هم مهم است. اما برخی از حوزهها کم رقابت هستند و با نوشتن محتوای عالی و صدالبته با تکنیکال خوب میتوانند در صدر نتایج گوگل قرار بگیرند و خیلی نیاز به هزینه کردن در بخش آفپیج ندارند. اما در برخی از حوزهها آنقدر رقابت سخت و سنگین است که رقبا در بخش سئوی خارجی باهم رقابت میکنند. پس برای اینکه ما متوجه شویم حوزهی کاری ما چگونه است باید با استفاده از ابزارهای بررسی آفپیج مثل آچرفز، سمراش، ماز و … وضعیت بکلینک رقبا را برسی کنیم. در زیر به تعدادی از روشهایی که وضعیت ما را در سئوی خارجی بهبود میبخشد اشاره میکنیم:
1. بکلینک
خریدن بکلینک همیشه مثل چاقوی دولبه است؛ درصورتی که بکلینک خوب برای سایت خود ایجاد کنید شاهد افزایش رتبه خواهید شد؛ اما اگر همین بکلینک بد یا اشتباه باشد ممکن است تمام زحمات شما را به باد دهد. پس اگر در این حوزه تخصص کافی ندارید حتما یا آموزش ببینید یا از یک متخصص کمک بگیرید.
2. منشن بدون لینک
در بحث آفپیج بیشترین تمرکز ما به طبیعی بودن همه چیز است. منشن بدون لینک یکی از طبیعیترین روشها است. به این صورت که شما میروید در سایتهای دیگر دربارهی خودتان یا خدماتتان مینویسید؛ اما لینک نمیدهید فقط اسم برند خود را میبرید. مثلا در یک سایت انجمن که معمولا مردم سوالات خود را در آنجا میپرسند، جواب سوال یک کاربر را میدهید و در آخر میگوید ما در سایت سپید آکادمی مقالههای زیادی راجب این موضوع داریم. یا مثلا مینویسید ما در سایت سپید آکادمی فلان کار را انجام دادیم، فلان اتفاق افتاد. به این روش که اسم برند را ببریم اما لینک ندهیم منشن بدون لینک میگویند. این یک روش موثر و کم خطر میباشد.
3. برندسازی
سعی کنید با ارائهی خدمات قوی و روشهای بازاریابی مثل اینستاگرام، انجام خدمات سئو سایت حرفه ای و … خود را به مخاطبان نشان دهید و تاثیرگذار شوید. وقتی برند شوید وقتی حسن نیت برند شما که ارائهی خدمات با کیفیت به مردم است، ثابت شده باشد حتی اگر لینک 3 و 4 هم باشید کاربر برند شما را مثل یک تابلوی بزرگ میبینید و چون شما را میشناسد ترجیح میدهد از شما خرید کند.
وقتی برند قدرتمندی باشید سایتهای دیگر بدون اینکه شما بدانید راجب شما حرف میزنند (منشن بدون لینک) یا حتی به وبسایت شما بخاطر اعتبارتان لینک میدهند (بکلینک) و همهی اینها همان چیزی است که شما میخواهید.
جمع بندی
در آموزش سئو سایت فروشگاهی گفتیم که باید تمرکز ما در مرحلهی اول روی صفحات دستهبندی باشد. صفحات دستهبندی را با بهترین کیفیت سئو میکنیم بعد (مرحلهی دوم) سراغ صفحات محصولات میرویم و یک بررسی دقیق انجام میدهیم. صفحات به درد نخور را متناسب با وضعیتی که دارند نوایندکس، کنونیکال یا ریدایرکت میکنیم و تمرکز خود را بر روی محصولات مهم میگذاریم. در مرحلهی سوم مقالات هدفمند تولید میکنیم بهنحوی که نیاز مخاطب را پاسخ دهند و در آخر به مخاطب محصول مورد نیازش که همان محصولات سایت است را پیشنهاد میدهیم. تکنیکال سایت خود را با استفاده از ابزارها بررسی و بهینه میکنیم و نهایتا با بررسی بکلینک رقبا برای آفپیج سایتمان پلن میچینیم. در پایان اگر همچنان ابهام یا سوالی درمورد هر کدام از قسمتها داشتید سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما با موضوع کنیبالیزیشن چیست را مطالعه فرمایید.
منابع:
تجربیات شخصی
searchenginejournal
دیدگاهتان را بنویسید