سئو خارجی چیست؟ 20 تکنیک فوقالعاده در [off page seo]
درود بر دنبال کنندگان سپید آکادمی، ما اومدیم با یک پست آموزشی بسیار جذاب و کاربردی در حوزه سئو خارجی سایت. بعد از اینکه برخی افراد با سئو داخلی و همچنین سئو تکنیکال آشنا میشوند به سراغ سئو خارجی میروند. در گذشته فکر میکردند که سئو خارجی در خرید بک لینک خلاصه میشود. اما در واقعیت شرایط کاملا متفاوت خواهد بود. چرا که سئو خارجی روز به روز در حال آپدیت و به روز رسانی میباشد. با در نظر گرفتن این نکات ما با کمک متخصصین سئو خارجی آکادمی دیجیتال مارکتینگ سپید، قصد داریم به نقد و بررسی پاسخ سوال « سئو خارجی چیست » بپردازیم.
در آموزش سئو پایه گفته شده است که سئو از دو بخش سئو داخلی (on-page-seo) و سئو خارجی (off-page-seo) تشکیل میشود. سئو داخلی تمام فعالیتهایی است که در داخل سایت برای بهبود رتبه در نتایج گوگل انجام میشود. سئو داخلی که بخش عمده و مهم سایت را برعهده دارد شامل سئوی فنی یا تکنیکال هم میشود. اما سئو خارجی چیست؟ سئو خارجی آن دسته از اقداماتی است که خارج از سایت برای افزایش رتبه و اعتبار سایت انجام میگردد. در این مقاله همراه ما باشید تا بصورت جزئی و تخصصیتر به این موضوع مهم بپردازیم.
سئو خارجی چیست؟ « Off Page Seo چیست»
سئو خارجی سایت به مجموعه اقداماتی گفته میشود که خارج از سایت و برای تقویت سایت انجام میشود. این اقدامات شامل لینک سازی خارجی، برندینگ، سوشیال سیگنال، تبلیغات و … خواهد بود. این که شما از چه استراتژی برای تعریف این بخش استفاده کنید، به دانش و همچنین توانایی شما بستگی خواهد داشت. البته ما در تدریس خصوصی سئو مجموعه سپید، چندین استراتژی اصلی این حوزه را بررسی خواهیم کرد. نکته بعدی که در سئو خارجی باید به آن توجه نمایید، کیفیت و شرایط زیر ساخت و ظاهر سایت می باشد.
به همین دلیل است که بعد از سئو داخلی و همچنین سئو تکنیکال به سراغ سئو خارجی میروند. چرا که از نظر گوگل خرید بک لینک و همچنین انتقال اعتبار فیک، ارزش ندارد. به همین علت اگر یک سایت قرارباشد که به سایت شما لینک دهد، بسیار مهم است که سایت چه کیفیت و همچنین چه ساختاری دارد.
سئو خارجی چیست به زبان ساده
سئو خارجی فعالیتهایی است که ما خارج از سایت خود انجام میدهیم تا موتورهای جستجو سایت ما را قابل اعتماد و معتبر ببینند. فعالیتهایی مانند ساختن بکلینک، سرچ نام برند، سوشال مدیا، منشن بدون لینک و …
در همین شروع بحث سئو خارجی به این موضوع تاکید فروان میکنیم که سئوی خارجی بدون سئوی داخلی و تکنیکال هیچ است. شما فرض کنید همهی سایتها به موتورهای جستجو بگویند سایت شما معتبر است، اما وقتی باتهای گوگل سایت شما را از نظر تکنیکال و سئو داخلی بررسی کنند و سایت شما را با کیفیت شناسایی نکنند، چه اتفاقی میافتد؟ تمام فعالیت سئو خارجی بههدر میرود.
اگر از زاویهای دیگر بخواهیم بررسی کنیم، بهفرض گوگل سایت شما را بدون آنپیج قوی، فقط با سئوی خارجی به صدر نتایج بیاورد، وقتی سایت شما نتواند نیاز کاربر را برآورده کند، رفتار کاربران به گوگل این سیگنال را میدهد که این سایت با وجود اینکه سایتهای دیگر او را معتبر معرفی میکنند اما خوب نیست. و اینجا گوگل شما را از نتایج بالا حذف میکند و تمام زحمت سئوی خارجی بههدر میرود.
اگر سئو داخلی را مانند یک ماشین و سئو خارجی را مانند بنزین تصور کنیم؛ وقتی یک ماشین با بنزین زدن به حرکت درمیآید که ماشین در ابتدا سالم باشد. اگر ماشین خراب باشد هرچقدر هم بنزین تزریق شود ماشین نمیتواند حرکت کند. پس طبق فکتهای گفته شده قبل از اقدام به هرگونه فعالیت سئوی خارجی از سئوی داخلی و تکنیکال سایت خود مطمعن شوید. برای درک بهتر این موضوع به شما پیشنهاد میکنیم که مقالهی « سئو on page چیست » را مطالعه فرمایید. off page سئو معمولا در کلمات کلیدی سخت، نقش بسیار مهمی ایفا میکند. در ادامه با این موضوع بهتر و بیشتر آشنا خواهید شد.
مزیت استفاده از سئو خارجی چیست؟
اگر بخواهیم در مورد مزایای سئو خارجی صحبت کنیم، چندین و چند پست آموزشی نیاز است. دقت کنید که سئو خارجی در کلمات کلیدیای که سختی بالایی دارند، خود را به بهترین شکل ممکن نشان میدهد. از طرفی برای سایتهای نوپایی که قصد ورود به حوزه فروش آنلاین دارند، نیز با کاهش هزینه و همچنین هموار کردن مسیر رشد، منجر به دیده شدن آن ها خواهد شد. دقت کنید که برای شروع سئو خارجی باید محتوا و یا محصولی قابل عرضه داشته باشید. در صورتی که هنوز محتوای با کیفیت و یا محصولی جذاب ندارید، روی Warm UP تبلیغاتی خود کار کنید و به صورت مستقیم سراغ سئو خارجی نروید.
سئو خارجی یک از مهمترین بازوهای دیجیتال مارکتینگ برای بهبود حجم فروش سایت است. در صورتی که متخصص سئو خارجی شما دارای برنامه ریزی و تفکر استراتژیک باشد و بتواند بر مبنای اخبار روز و همچنین ترندهای تبلیغاتی در زمان درست، از ابزار سئو خارجی استفاده کند، مدت زمان انتظار شما برای دریافت نتیجه به شدت کوتاه خواهد شد. در بخش های بعدی ما تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که با تعریف دقیق و واضح سئو خارجی دید شما را نسبت به این حوزه باز نماییم.
مهمترین پارامترهای off page seo چیست؟
سئو خارجی نیز مانند سئو داخلی و سئو تکنیکال شامل چندین ابزار و تکنیکهای مختلفی است که در ادامه به چند اصل مهم سئو خارجی میپردازیم. اما هنر شما به عنوان سئو کار زمانی تجلی پیدا خواهد کرد که خودتان برای آن یک برنامه ریزی انجام دهید و این اصول را شخصی سازی نمایید. در غیر این صورت off page seo نیز نتایج جذابی به دنبال نخواهد داشت.
1. لینک سازی خارجی « رپورتاژ، خرید بک لینک گروهی و … »
زمانی که یک سایت در مورد شما صحبت میکند و از طرفی به صورت مستقیم به شما لینک میدهد، گویی شما را تایید کرده و بخشی از اعتبار خود را به شما منتقل کرده است. البته همیشه قرار نیست که دیگران به شما لینک دهند و در برخی مواقع لازم می باشد که شما نیز به دیگران لینک دهید. به عنوان مثال اگر قرار است که یک محتوای با کیفیت و جذاب بنویسید و آن را به عنوان مرجع به گوگل معرفی کنید، ذکر منبع برای گوگل از اهمیت بسیار بالای برخوردار خواهد بود. در این صورت شما به عنوان یک سایت معتبر شناخته خواهید شد. به همین دلیل است که لینک سازی خارجی بسیار مهم بوده و باید برای آن یک استراتژی جذاب ارائه دهید.
البته اگر هنگام آموزش سئو تکنیکال، به کیفیت لینک سازی توجه نمایید، هیچگاه سراغ تکنیکهای لینک سازی کلاه سیاه نخواهید رفت. در نظر داشته باشید که در صورت کشف این موضوع از سمت گوگل جریمه سنگینی دریافت خواهید کرد. لینک سازی خارجی خود انواع مختلفی دارد. شما میتوانید با خرید بک لینک گروهی انتقال اعتبار به سایت خود انجام دهید. البته دقت کنید که در صورت استفاده از لینک سازی رفت و برگشتی گوگل آن را بی اعتبار خواهد کرد.
استراتژی دوم شما در لینک سازی انتشار پست مهمان در سایتهای دیگر خواهد بود. البته این نوع لینک سازی میتواند به صورت رایگان نیز انجام شود. چرا که برخی سایتها برای افزایش ورودی خود به دیگران اجازه میدهند که در دسته بندی های اصلی خود پست مهمان انتشار پیدا کند. دقت کنید که لینک سازی خارجی از طریق شبکه های مجازی نیز نوع لینک سازی خارجی محسوب می شود که توسط گوگل همواره رصد خواهد شد. دقت کنید که استراتژی لینک سازی هر سایت به رقبا و همچنین دانش سئو تکنیکال آن بستگی دارد. از طرفی همین لینک سازی خارجی نیز یک بخش و گزینه بسیار عالی برای انجام تکنیکهای سئو کلاه سیاه خواهد بود.
2. سوشال سیگنال
از سال 2014 گوگل تمرکز خود روی شبکه های مجازی افزایش داده و شبکه های مجازی را به دقت رصد می کند. البته این که کدام شبکه تا چه اندازه رصد می شود، خود یک داستان کاملا مجزا است و در مقالات بعدی در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در قوانین سئو خارجی مفهومی به نام سوشال سیگنال وجود دارد. به هر اندازه که برندینگ خود را بهبود میدهید، گوگل نیز نسبت به سایت شما حساس تر خواهد شد. حتی برخی از سئو کاران کلاه خاکستری از شبکه های اجتماعی برای دریافت ورودی ارگانیک استفاده می کنند. به عنوان مثال یک قرعه کشی و یا کد خرید خاص در نظر گرفته و آن را در صورتی در اختیار شما قرار میدهند که شما برای صفحه ایکس سایت آن ها را دیدن کنید.
چنین تکنیکهایی خوب است، اما صرفا صحبت کردن دیگران در مورد سایت شما میتواند به سئو خارجی سایت کمک کند. اگر در آموزه هایی قدیمی سئو به دنبال پاسخ سوال « سئو خارجی چیست » بگردید، صحبتی از شبکه های مجازی و فعالیت موازی در دیگر موتورهای جستجو نخواهد بود. اما در سئو off page نوین، سوشال سیگنال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود.
3. تولید محتوایی ویدیویی
برای سئو آف پیج روش های بسیار زیادی مورد استفاده قرار میگیرد که با سئو داخلی و یا سئو تکنیکال در ارتباط است، یکی از آن ها تولید محتوای ویدیویی خواهد بود. گوگل در سال های اخیر به تولید محتوای ویدیویی اهمیت بسیار زیادی میدهد. حال اگر محتوای شما وایرال شود، همزمان با برندینگ بهتر سایت هدف، تولید سئو خارجی سایت رشد خواهد کرد. البته اگراز پست آموزشی « افزایش سرعت سایت » ما استفاده کرده باشید، این استراتژی شاید به مذاق شما خوش نیاید. اما نگران نباشید، تولید محتوای ویدیویی شما حتما نباید از طریق سایت منتشر شود. بلکه میتوانید در دیگر پلتفرم های ویدیویی مانند آپارات، یوتیوب و … محتوای خود را منتشر کنید.
البته افزونههای استریم آنلاین موزیک و ویدیو نیز وجود دارد که میتواند شما را به هدفتان برساند. اما نکته بسیار مهم آن انتشار این ویدیو توسط مخاطبین شما خواهد بود. هر چه تولید محتوای ویدیویی شما بهتر باشد، سئو داخلی و همچنین سئو خارجی سایت شما بهتر رشد خواهد شد کرد. البته در بخش آموزش سئو رایگان آکادمی سپید نیز اشاراتی به این موضوع داشتیم و شما میتوانید از آن بخش نیز استفاده کنید.
4. برندینگ در گروه ها « برند منشن، بدون لینک »
یکی از پارامترهای سئو خارجی که کمتر کسی در ایران به آن توجه میکند، شرکت در فروم های آنلاین و صحبت در مورد برند هدف میباشد. به عنوان مثال فرض کنید که در سایت گفتگوی مادران عضو میباشید و پرسش و پاسخهای مختلفی را مشاهده میکنید. در صورتی که محصول نهایی شما در ارتباط با مادران است، باید در مورد آن صحبت کنید و محصول و برند خود را به مادران معرفی کنید. این کار به گوگل کمک خواهد کرد اهمیت و محبوبیت شما را بهتر درک کند. از طرفی شرکت در گروه های پرسش و پاسخ منجر به افزایش ورودی سایت شما خواهد شد. همین امر نیز میتواند ورودی سایت شما را به صورت ویژه افزایش دهد. استفاده از چنین تکنیکهایی در ایران مطرح نیست و همین موضوع میتواند منجر به یک بازخورد بسیار عالی برای شما شود.
5. تحلیل رقبا « بهینه سازی محتوا »
زمانی که صحبت از بهینه سازی محتوا میشود، افراد فکر سئو داخلی و پارامترهای مرتبط با آن میباشند و این موضوع نشان از عدم درک صحیح آن ها از سئو سایت است. زمانی که در منابع قدیمی نیز به دنبال پاسخ سوال « سئو خارجی چیست » میباشید، در مورد بنیه سازی کلمات کلیدی، بهینه سازی محتوا و همچنین بهینه سازی انکر تکست های یک سایت اطلاعات بسیار زیادی پیدا خواهید کرد. برای سئو اصولی یک سایت در مرحله اول تحلیل رقبا انجام میشود و کلمات کلیدی هدف مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت. حال با استفاده از ابزارهای سئو داخلی به دنبال کلمات کلیدی لانگ تیل مرتبط خواهیم رفت. در گام بعدی با استفاده از تحلیل رقبا و همچنین مبانی سئو آف پیج به بررسی بک لینک های و انکر تکست های سایت رقیب می پردازیم. در نهایت نیز به دنبال بهینه سازی محتوا خواهیم بود.
بعد از انتشار چند محتوا وضعیت سایت خود را بررسی کرده و نتایج به دست آمده را تحلیل میکنیم. مجدد برای بهینه سازی محتوا لازم است که تحلیل رقبا انجام دهیم و بر اساس استراتژی رقبا، پارامترهای سئو خارجی خود را تغییر خواهیم داد. نکته بسیار مهمی که باید مد نظر قرار دهید، فرآیند پیوسته سئو خارجی و تحلیل رقبا می باشد. لازم به ذکر است که سئو خارجی یک فرآیند با فواصل زمانی طولانی نخواهد بود. چرا که در این صورت محتوای شما بازدهی خود را از دست میدهد. به همین دلیل است که شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید و با یک برنامه ریزی اصولی محتوای خود را سازماندهی نمایید و از تکنیکهای سئو خارجی نیز به صورت راهنما استفاده نمایید.
6. اینفلوئنسر مارکتینگ « Influencer Marketing»
در عصر حاضر یکی از مهمترین تکنیکهای سئو خارجی که شاید کمتر کسی به آن توجه می کند، اینفلوئنسر مارکتینگ است. هدف ما در اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده از ظرفیت فضای مجازی افراد معروف و مشهور در حوزه کاری ما خواهد بود. دقت کنید که بلاگر غذا و یا بلاگر لایف استایل قرار نیست که یک محصول اختصاصی مانند گیاهان را بررسی کند. بلکه شما باید از یک بلاگر حرفهای که در حوزه گیاهان فعالیت دارد، در خواست همکاری تبلیغاتی داشته باشید. امروزه این موضوع از نظر سئوکاران خارجی پنهان مانده است. چرا که این مدل تبلیغات را به عهده واحد دیجیتال مارکتینگ سایت می دانند. در صورتی که این تفکر اشتباه فکر می باشد.
امروزه سئو کاران خارجی بررسی می کنند که بلاگر ایکس تا چه اندازه شهرت مجازی دارد. حال تا چه میزان شغل او به شغل ما مرتبط است و در نهایت بررسی خواهند کرد که کدام یک چگونه می توانند بر اساس کلمات و موضوعات ترند به او تبلیغات بدهند. بعد از اجرای این استراتژی ورودی سایت به صورت ویژه افزایش پیدا می کند. ما نیز دقیقا به دنبال همین موضوع خواهیم بود. برای ما مهم است که یک شخص تا چه اندازه میتواند برند ما را در خارج از سایت تبلیغ کند. البته دقت کنید که برای سایتهای نوپا راه اندازی کمپین تبلیغاتی سنگین اندکی شک بر انگیز است و می تواند حتی نتیجه عکس داشته باشد.
سخن پایانی
در این پست آموزشی به صورت ویژه در مورد پاسخ سوال « سئو خارجی چیست؟ » صحبت کردیم. اگر سوال و چالشی ذهن شما را در مورد Off Page Seo به خود مشغول کرده است، از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. در این صورت متخصصین این حوزه در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ سوال شما را ثبت خواهند کرد. در پایان لازم است که یک جمع بندی از کل نکات مطرح شده خدمت شما عرض کنیم. منظور از سئو خارجی کلیه اقداماتی است که خارج از سایت انجام میشود. این اقدامات میتواند در سئو کلاه سفید و یا سئو کلاه سیاه قرار گیرد. به عنوان مثال ارائه پست مهمان در سایتهای مکمل از قوانین سئو خارجی کلاه سفید خواهد بود. اما ثبت بک لینک اسپم برای رقبا از جمله مهمترین تکنیکهای سئو کلاه سیاه خواهد بود.
سعی کنید زمانی به سراغ سئو خارجی بروید که یک سری اصول اولیه سئو را در سایت خود نهایی کرده باشید. چرا که صحبت بدون دلیل دیگر سایت ها در مورد شما از نظر گوگل مشکوک خواهد بود. از طرفی حجم تبلیغات و تعریف استراتژی خود را در سئو خارجی به مرور افزایش دهید. در صورتی که بخواهید به صورت ناگهانی اقدام به کمپین تبلیغاتی و همچنین برند منشن نمایید، برای گوگل مشکوک خواهد بود. همین امر نیز موجب می شود که گوگل به رپورتاژ و همچنین دیگر بک لینک های شما مشکوک شود. دقت کنید که سئو خارجی را باید به صورت پیوسته از همان تاسیس یک سایت با استراتژی های ساده انجام دهید و به مرور زمان آن را گسترش دهید. در صورتی که از مطالعه این پست آموزشی لذت بردید، خوشحال میشویم که در شبکه های اجتماعی خود آکادمی دیجیتال مارکتینگ سپید را معرفی نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید