cdn چیست + مزایای استفاده از cdn در سئو
اگر وب سایت داشته باشید، حتما یکی از دغدغه هایتان سرعت بارگذاری محتوا برای کاربرانتان است و با وجود مشکلات بسیاری که اینترنت ایران دارد، اهمیت این موضوع دو چندان می شود. در بین سایت های رقیب، برنده اصلی سایتی است که از سرویس CDN برای سرعت بیشتر بارگذاری صفحات خود استفاده کند و بدین طریق می تواند کاربران بیشتری هم داشته باشد اما CDN چیست و چه کمکی به سئو سایت می کند؟
در این مطلب می خواهیم ضمن بررسی اینکه CDN چیست، مزایای استفاده از آن را برای سئو سایت، شرح دهیم. با ما همراه باشید.
شبکه توزیع محتوا یا CDN چیست؟
CDN یا شبکه توزیع محتوا، ترفندی برای دسترسی به داده های سایت با سرعت بالاتر است. خرید CDN و فعالسازی آن باعث می شود که کاربران سایت در دسترسی به اطلاعات سایت سرعت بیشتری را تجربه کنند که در نهایت افزایش رضایت آنها را در پی دارد.
زمانی که یک شبکه سی دی ان ساخته می شود، سرورهای نقاط مختلف جهان در کشورهای مختلف با طول جغرافیایی مشخص و تعیین شده ای، کانفینگ و مستقر می شوند. این شبکه، با دریافت داده ها از سرور اصلی، آنها را به صورت کش شده بر اساس موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده که بر اساس ISP مخابراتی کاربر شناسایی می شود، ذخیره می کند و داده ها را از نزدیک ترین cdn به کاربر تحویل می دهد. نتیجه چنین پروسه ای، دسترسی کاربر با سرعت بیشتر به داده هاست.
به دلیل همین موضوع است که اگر سایت هایی را که از CDN استفاده می کنند را باز کنید، مشاهده خواهید کرد که خیلی سریع لود می شوند ولی سایت هایی که سرور آنها در نقطه جغرافیایی دورتری قرار دارد، با سرعت کمتری باز می شوند.
CDN چطور کار می کند؟
cdn از اطلاعات سایت شما که قابل دانلود شدن هستند مثل فایل کدهای CSS، فایل کدهای جاواسکریپت، فایل های مدیا و … روی سرورهای مختلف خود که در سراسر جهان قرار دارند، یک نسخه کپی تهیه و ذخیره سازی می کند.
هنگامی که کاربر وارد سایت شما می شود، نیاز به این اطلاعات دارد و داده هایی که در نزدیک ترین سرور کاربر قرار دارند، دانلود می شوند. بدین صورت، اطلاعات دانلود شده از نزدیک ترین سرور، با سرعت بالا تحویل کاربر داده می شوند. پس با استفاده از CDN، زمانی که یک کاربر وارد سایت شما می شود، اطلاعات از نزدیک ترین سرور موجود به او ارسال می شوند.
آیا بدون CDN سرعت سایت کند است؟
همانطور که بالاتر هم توضیح داده شد، اگر یک کاربر وارد سایت شما شود و سایت مجهز به CDN باشد، اطلاعات در سریع ترین زمان و از نزدیک ترین سرور به کاربر، دانلود و ارسال می شوند اما اگر هم سایت CDN نداشته باشد یا به هر دلیلی این تکنولوژی در دسترس نباشد، مشکلی در بارگذاری اطلاعات وجود نخواهد داشت و داده ها از سرور اصلی دانلود می شوند با این تفاوت که سرعت کمتر می شود و اطلاعات از سرور دورتری به سمت کاربر ارسال می شوند. پس میتوان گفت اتصال به CDN یکی از عوامل افزایش سرعت سایت میباشد.
تفاوت سایت دارای CDN و بدون CDN چیست؟
سایت هایی که از CDN استفاده نمی کنند، سرور اصلی سایت حجم ترافیکی زیادی را تحمل می کند زیرا تمام درخواست ها به شکل مستقیم به سمت سرور اصلی ارسال می شوند.
برای مثال فرض کنید که سرور اصلی سایت شما در کشوری مثل آلمان قرار دارد و کاربرانتان ایرانی هستند. در چنین شرایطی احتمال افت سرعت و دیر بالا آمدن سایت شما برای بسیاری از کاربران وجود دارد زیرا از ایران میخواهند وارد سایتی شوند که سرور آن در خارج از ایران قرار دارد و پردازش اطلاعات به زمان بیشتری نیاز دارد.
مزایای استفاده از cdn چیست؟
تا به اینجای مقاله متوجه شدید سی دی ان چیست و چگونه کار می کند. استفاده از شبکه توزیع محتوا مزایای بیشتری دارد که در ادامه به این مزایا اشاره می کنیم :
• افزایش سرعت دسترسی به محتوای سایت
اولین مزیت استفاده از CDN، افزایش دسترسی به محتوای سایت است و بسته به موقعیت مکانی کاربر، درخواست او به نزدیک ترین سرور محلی ارسال می شود و اطلاعات ذخیره شده در این سرور نزدیک، برای او بالا می آیند.
• کاهش بار ترافیک روی سرور اصلی
با ذخیره شدن محتوای وب سایت در سرور های محلی CDN دیگر نیازی نیست که درخواست تمام کاربران از سرور اصلی دریافت شود. این موضوع باعث کاهش ترافیک سرور اصلی سایت می شود.
موضوع مورد اهمیت دیگر در استفاده از CDN، کاهش اتلاف ترافیک است که به آن Packet loss هم گفته می شود. این مشکل به دلیل فاصله طولانی کاربر با سرور اصلی رخ می دهد ولی استفاده از CDN کمک می کند که کاربر هزینه کمتری برای ترافیک مصرفی پرداخت کند و از عملکرد سایت شما راضی باشد.
• کاهش هزینه های سایت شما
cdn در کاهش هزینه های سایت هم تاثیرگذار است زیرا هزینه هاست بر اساس پهنای باند محاسبه می شود و CDN تا حد زیادی می تواند هزینه هاست سایت را کاهش دهد.
• پایداری سایت و دسترسی به محتوا
ممکن است در مناسبت های مختلف حجم ترافیک سایت شما زیاد باشد مثلا برای محصولات سایت فروشگاهی خود تخفیف به مناسبت بلک فرایدی بگذارید. ورود همزمان تعداد زیادی از کاربران به سایت ممکن است برای سرور اصلی دردسر ساز باشد و سرویس دهی را با اختلال مواجه کند.
سرویس cdn کمک می کند که سرور اصلی خدمات پایدارتری ارائه کند و این گونه در زمان های پر ترافیک، کاربران مشکلی در ورود به سایت نخواهند داشت.
• امنیت و محافظت در برابر حملات متداول
حتما با حملات DDoS آشنا هستید. Distributed Denial of Service یا حملات منع دسترسی توزیع شده، نوعی از حملات متداول وب است. در صورت ارسال حجم بسیار زیادی درخواست، ترافیک لحظه ای سایت فراتر از توان پاسخدهی سرور می شود که در نتیجه سرورها دچار اختلال خواهند شد. CDN برای تامین امنیت و مقابله با حملاتی مانند DDoS پاسخ مناسبی خواهد بود.
اهمیت CDN برای بهبود سئو
سرعت بارگذاری سایت شما برای موتورهای جستجو مهم است و عامل مهمی در سئوی سایت است. وقتی که شبکه توزیع محتوا باعت ارتباط سریع تر میان کاربران و سایت می شود، سرعت سایت را افزایش می دهد و با تکرار خزیدن های گوگل در صفحات، محتواهای سایت سریع تر ایندکس می شوند.
از طرف دیگر، سرعت بارگذاری سایت به تجربه کاربری بهتر هم کمک می کند و باعث رضایت کاربران می شود. این موضوع باعث می شود که کاربر سایت شما را به خاطر بسپارد و در صفحات سایت وقت بگذراند.
دیدگاهتان را بنویسید