تگ کنونیکال چیست + آموزش تگ canonical در وردپرس
اگر پس از راه اندازی سایت خود فقط مشغول تولید محتوای پی در پی شوید و به الگوریتم تشخیص محتوای تکراری گوگل توجهی نداشته باشید، احتمالا با تگ کنونیکال سر و کار پیدا خواهید کرد به خصوص که سایت فروشگاهی داشته باشید و محصولات مشابه زیادی را در صفحات مختلف ارائه کنید، ممکن است بسیاری از این صفحات مشابه دچار کنیبالیزیشن شده باشند بدون آنکه خودتان متوجه شوید.
اگر نمی خواهید صفحات سایتتان، رقیب یکدیگر باشند و همنوع خوای کنند، باید از تگ کنونیکال استفاده کنید اما تگ کنونیکال چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟ ما در این مطلب به شما خواهیم گفت که تگ Canonical چیست و چگونه با به کارگیری تگ کنونیکال، از کنیبالیزیشن جلوگیری کنید. با ما همراه باشید.
چرا کنونیکال اهمیت دارد؟
حتما می دانید که وجود محتواهای تکراری و مشابه در سایت، آسیب زیادی به سئو سایت وارد می کنند و نمی گذارند صفحات سایت شما در گوگل رتبه بگیرند. به همین دلیل، اگر محتواهای مشابه در سایت خود دارید باید از تگ کنونیکال استفاده کنید و در صورتی که این تگ را به کار نبرید، صفحات سایت شما با خودشان رقابت می کنند. نتیجه چنین مشکلی این است که موتورهای جستجو از جمله گوگل، به صفحات سایت شما رتبه پایین اختصاص می دهند حتی گاهی ممکن است در نتایج جستجو هم دیده نشوید.
در واقع شما از تگ کنونیکال برای رفع مشکل کنیبالیزیشن استفاده می کنید تا به گوگل نشان دهید کدام محتوای سایت اصلی است و ارزش بیشتری دارد. با انجام دادن این کار، زمانی که کاربر کلمه کلیدی مدنظر را جستجو می کند، فقط محتوای اصلی شما در نتایج جستجو نمایش داده خواهد شد.
مشکلات آدرسها (URL)
شاید فکر کنید که فقط وجود محتوای تکراری باعث کنیبالیزیش می شود اما اینطور نیست زیرا ممکن است مشکلات URL هم باعث همنوع خواری صفحات سایت شوند و این مشکل را هم می توان با تگ کنونیکال برطرف کرد.
برای آنکه بهتر متوجه شوید که URL صفحات چگونه می توانند باعث کنیبالیزیش شوند، به مثال زیر توجه کنید :
- http://www.sepidacademy.com
- https://www.sepidacademy.com
- http://sepidacademy.com
- https://sepidacademy.com
همانطور که مشاهده می کنید، خزنده های گوگل ممکن است یک صفحه از سایت شما را به هر کدام از مدل های بالا ایندکس کنند یعنی یک محتوا از سایت را با چند URL مختلف پیدا کنند. هر کدام از لینک های بالا را که باز کنید، وارد یک صفحه مشترک می شوید و از نظر گوگل هر یک از صفحات فوق مجزا هستند و کپی محسوب می شوند.
تگ کنونیکال (Canonical) چیست؟
اما برسیم به اصل مطلب، تگ کنونیکال چیست؟ تگ کنونیکال قطعه ای از کد HTML است که برای موتور جستجو صفحه اصلی را مشخص می کند. شما این تگ را در تمام صفحاتی که با صفحه اصلی رقیب هستند، قرار می دهید تا به گوگل نشان دهید صفحه اصلی کدام است.
به عنوان مثال فرض کنید 4 صفحه سایت شما به اسم صفحات C ،B ،A و D هستند و صفحه ای که شما می خواهید با آن کلمه کلیدی خاص در گوگل بالا بیاید، صفحه A است و صفحات B و C و D نباید در آن کلمه کلیدی بالا بیایند. در واقع صفحه A، صفحه اصلی شماست.
برای آنکه بتوانید این مشکل را رفع کنید، باید تگ کنونیکال را در صفحات B و C و D قرار دهید تا گوگل از طریق این تگ متوجه شود که صفحه اصلی A است. پیشنهاد میشود مقالهی دیگر ما با موضوع کلمات کلیدی در سئو چیست را مطالعه فرمایید.
کاربرد تگ کنونیکال چیست؟
اگر محتوا و صفحات اصولی در سایتتان ایجاد کرده باشید، احتمالا به تگ کنونیکال نیاز نخواهید داشت اما در دو حالت لازم است از این تگ استفاده کنید اول اینکه محتوای شما تکراری تلقی شده باشد و دوم اینکه URL های مشابه در سایت پیدا شوند.
بررسی تگ های کنونیکال در صفحات سایت
برای اینکه متوجه شوید در کدام صفحات سایت از چه تگ کنونیکالی استفاده شده است، می توانید از ابزار MozBar استفاده کنید که به صورت افزونه کروم قابل نصب می باشد. بعد از اینکه ابزار MozBar را نصب کردید، برگه Analysis Page را انتخاب کنید و سپس گزینه General Attributes را انتخاب نمایید تا اطلاعات کنونیکال صفحه مربوطه را مشاهده کنید.
نحوه استفاده از تگ کنونیکال در وردپرس
در وردپرس گزینه پیش فرضی برای وارد کردن تگ کنونیکال تعبیه نشده است و شما باید از افزونه های وردپرس استفاده کنید. یکی از این افزونه ها یوست است و یکی هم رنک مث که نحوه اضافه کردن تگ کنونیکال در هر دو این افزونه ها را توضیح می دهیم.
آموزش کنونیکال در یوست
اگر افزونه Yoast را در وردپرس خود نصب نکرده اید، ابتدا باید آن را نصب و فعال سازی کنید که از بخش نصبی های خود وردپرس هم می توانید آن را فعال کنید.
بعد از نصب شدن Yoast در وردپرس، مشاهده خواهید کرد که در انتهای ویرایشگر نوشته یا بخش انتهای محتوا، متاباکس Yoast SEO قرار دارد. در قسمت “پیشرفته” باکس نشانی قانونی canonical را خواهید دید که باید تگ را داخل این باکس قرار دهید.
البته اگر نوشته یا برگه ای که ایجاد کرده اید صفحه اصلی است، باکس Canonical URL باید خالی بماند ولی اگر صفحه فرعی است، باید در این باکس تگ را اضافه کنید.
آموزش کنونیکال در رنک مث
با استفاده از افزونه رنک مث هم می توانید تگ کنونیکال را برای صفحات سایت خود قرار دهید. برای نوشتن آدرس کانونی توسط پلاگین رنک مث، باید هنگام ویرایش صفحه بر روی آیکون رنک مث که به همراه امتیاز سئوی صفحه شما نمایش داده می شود (در بخش بالای صفحه سمت چپ) کلیک کنید. سپس باید بر روی آیکون کیف کلیک کنید و وارد بخش پیشرفته شوید. آدرس مورد نظر خود را در قسمت Canonical وارد کنید.
تگ کنونیکال یا ریدایرکت 301؟
بحث تگ Canonical با ریدایرکت کردن کاملا متفاوت است زیرا با ریدایرکت کردن، یکی از صفحات از بین می رود در حالی که کاربرد تگ کنونیکال، شناساندن صفحه اصلی به موتور جستجو است و سایر صفحات هم در جای خود هستند.
به عبارتی دیگر، از ریدایرکت برای حفظ رتبه URL استفاده می شود در حالی که هدف از تگ کنونیکال جلوگیری از تکرار محتواست.
نتیجه گیری
در این مطلب سعی کردیم درباره تگ کنونیکال و کاربرد آن اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که توضیح داده شد، شما می توانید از تگ Canonical هم در افزونه رنک مث و هم در افزونه یوست استفاده کنید تا از تکراری محسوب شدن صفحات مشابه سایت جلوگیری نمایید. امیدواریم از این آموزش بهره لازم را برده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید