آموزش ۶ روش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
سرچ کنسول گوگل یکی از مهمترین و اصلیترین ابزارهایی است که کاملا رایگان در دسترس صاحبین سایتها قرار میگیرد و امکانات بسیاری را در اختیار آنها قرار میدهد. برای استفاده از این ابزار شما ابتدا باید به ثبت سایت در گوگل بپردازید و سپس روشهای کار با آن را یاد بگیرید. ما در ادامهی این مطلب میخواهیم شش راهکار مختلف برای نصب سرچ کنسول در اختیار شما قرار دهیم. پس تا انتهای این مطلب با آکادمی سپید همراه باشید.
روش های ثبت سایت در گوگل
پیشنهاد میشود ویدیو زیر در بارهی نحوهی ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل را مشاهده فرمایید.
روش اول: اتصال سایت به روش dns به سرچ کنسول
در این روش ابتدا باید وارد لینک https://search.google.com/search-console/about شوید، صفحهای همانند تصویر زیر خواهید دید. دکمه Start Now را کلیک کنید.
برای ورود به پنل سرچ کنسول باید با یک اکانت جیمیل لاگین کرده باشید. بعد از ورود به اکانت جیمیل شما وارد محیط سرچ کنسول میشوید. مطابق تصویر زیر دکمه Add Property را کلیک کنید.
در این مرحله با دو روش میتوانیم دامنه خود را در گوگل به ثبت برسانیم:
1. Domail property
2. URL prefix
در ابتدا باید توضیح دهیم این دو روش ثبتی چه تفاوتی باهم دارند؟
در روش ثبت بصورت Domain property فارغ از http یا https بودن و www داشتن یا نداشتن، تمام حالت های یک دامنه همراه با ساب دامین در سرچ کنسول گوگل ثبت میشود و ما از تمام قسمت ها میتوانیم گزارشات و آمار مورد نیاز خود را بدست بیاوریم.
اما در روش ثبتی با مدل URL prefix در صورتی که ما قصد ثبت فقط یک ساب دامین یا فقط قسمت shop فروشگاه خود در سرچ کنسول را داشته باشیم و به دیتای دیگر بخشهای سایت در سرچ کنسول احتیاجی نداشته باشیم با این روش دامنه خود را در سرچ کنسول ثبت میکنیم.
خب در این مرحله به سراغ ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل با روش Domain property و اضافه کردن dns در پنل مدیریت هاست میرویم. (در روشهای بعدی مدل ثبتی URL prefix گفته خواهد شد.)
بعد از وارد کردن دامنه سایت بدون http یا https بود و www داشتن یا نداشتن در قسمت Domain property بر روی دکمه continue کلیک میکنیم. در این مرحله سرچ کنسول گوگل یک کدی به ما میدهد که ما باید این کد را داخل پنل مدیریت هاست خود تحت عنوان یک فایل TXT ایجاد کنیم.
وارد کنترل پنل مدیریت هاست خود میشود، یک رکورد TXT جدید ایجاد میکنیم و در قسمت value یا record، کدی که از سرچ کنسول کپی کرده بودیم را past میکنیم.
بعد از این مرحله به سرچ کنسول برگشته و دکمه وریفای را کلیک کنید و تمام. پیشنهاد میشود مقاله دیگر ما درباره کنیبال چیست را بخوانید.
روش دوم: ثبت سایت در گوگل از طریق دانلود فایل html
یکی دیگر از مهمترین روشهایی که امروزه برای ثبت سایت در گوگل مورد استفاده قرار میگیرد، روش دانلود فایل html است که خود گوگل هم این روش را به کاربران خود پیشنهاد نموده است. در این روش ابتدا فایل html را از سرچ کنسول دانلود نمایید، سپس وارد کنترل پنل هاست خود شوید و در قسمت file manager پوشه public_html را انتخاب کرده و وارد آن شوید.
در اینجا با زدن دکمه upload میتوانید فایل html دانلود شدهی خود را در پوشه public_html آپلود کنید و در نهایت هم بر روی دکمه وریفای در سرچ کنسول کلیک میکنید. بدون شک روش استفاده از فایل html جزو سادهترین روشهایی است که شما برای احراز هویت و ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل انجام میدهید.
روش سوم: استفاده از تگ html
زمانی که شما از html بهرهمند شده باشید، گوگل کدی را به شما میدهد که همین کد میتواند در ثبت سایت در گوگل نقش زیادی داشته اشد. برای این کار شما باید ابتدا لینک Shared box را پیدا کنید و آن را کپی نمایید. سپس صفحهی اصلی سایت خود را باز کنید و این لینک را در نوار هد سایت قرار دهید.
اگر در این بخش شما برچسبهای متا را قرار دادهاید، هیچ ایرادی ندارد که کد html را نیز در کنار این برچسبها قرار دهید. از سوی دیگر اگر میدانید که سایتتان دارای بخش هد نیست، میتوانید برای تایید سایت و ثبت سایت در گوگل، یک هد دیگر را بسازید.
پس از ساخت هد، به روز رسانی را انتخاب نمایید و در نهایت هم تغییرات خود را ذخیره کنید. این روش برای افرادی که مدام به دنبال ثبت سایت هستند و یا افرادی که در شرکتهای بزرگ مدیریت سایت را بر عهده دارند و باید از روند بهبود سایت اطلاع پیدا کنند، روشی بسیار مناسب به شمار میآید.
روش چهارم: استفاده از گوگل آنالیتیکس
راه اندازی سایت در گوگل با استفاده از گوگل آنالیتیکس هم امکان پذیر است. به این صورت که شما ابتدا در این ابزار احراز هویت کرده و ثبت نام میکنید و با انتخاب تنظیمات وریفای، به ثبت سایت خود در گوگل میپردازید.
برای این کار ابتدا باید وارد منوی home شوید و در این منو صفحهی Audience را انتخاب کنید. سپس Acquisition را باز میکنید و آنچه را که در نظر دارید انتخاب مینمایید. منظور ما از آنچه که در نظر دارید این است که شما در این بخش باید آن قسمتی را که به آن نیاز دارید را انتخاب کنید. یعنی در واقع شما باید بخش مدیریت سایت را انتخاب کرده وارد آن شوید و در آخر هم با وارد کردن اطلاعات و ذخیرهی آنها، وارد صفحات گوگل خود شوید.
روش پنجم: ثبت سایت در گوگل سرو با استفاده از تگ منیجر
منیجر یکی از ابزارهای پیشرفتهای است که برای افرادی که به تازگی از این برنامه استفاده میکنند، میتواند انتخاب مناسب در جهت ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول باشد. برای این که شما بتوانید از این روش استفاده کنید، ابتدا لازم است که کدهای ویرایشگر و مدیریت این برنامه را دریافت کنید. پس از این که این کدها را دریافت نمودید، نوبت به استفاده کردن از این برنامه میرسد که باید مراحل مختلفی در آن طی شود.
در این روش از ثبت سایت در گوگل سرچ شما باید ابتدا کد gtm را در کنار برچسب بادی قرار دهید و سپس کادر تایید گوگل تگ را در نرم افزار سرچ کنسول باز کنید و در آخر هم کلید تایید را فشار دهید. حال وارد وریفای میشوید که در اینجا احراز هویت شما انجام شده است. اگر با هشدارهای خطر مواجه شدید، به این معنا است که احراز هویت شما با اشتباه انجام شده است و باید به صورت مجدد پیگیری شود.
درصورت تمایل به یادگیری سئو پیشنهاد میشود صفحهی آموزش رایگان سئو سپید آکادمی را دنبال کنید.
روش ششم: اضافه کردن کد متا تگ
در این روش به دو صورت دستی و افزونه شما میتوانید به تایید و ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول بپردازید.
جهت ثبت به روش دستی وارد پیشخوان وردپرس خود میشوید. از قسمت نمایش وارد ویرایشگر پوسته وبسایتان شوید. سپس کد متا تگی که از سرچ کنسول گوگل کپی کردهاید را در قسمت head صفحه past کنید.
در روش استفاده از افزونه هم باید وارد تنظیمات پلاگین سئو سایتتان که ممکن است یوآست یا رنک مث باشد شوید و از قسمت تنظیمات عمومی وارد ابزارهای وبمستر شوید سپس کد متا را در این بخش وارد کنید. حال تغییرات را ذخیره کنید. در نهایت هم به پنل سرچ کنسول باز گردید و وریفای کنید.
در پایان در صورت داشتن هرگونه سوالی میتوانید پرسش خود را قسمت نظرات وارد کنید ما به آنها پاسخ میدهیم. پیشنهاد میشود جهت انجام خدمات سئو برای وب سایت با متخصصین سپید آکادمی تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
1. چرا باید ثبت سایت در گوگل انجام شود؟
سرچ کنسول گوگل یک ابزار بسیار قدرتمند است که اطلاعات بسیار مفیدی را بصورت کاملا رایگان در اختیار ما قرار میدهد و ما برای استفاده از این ابزار باید سایت خود را در آن ثبت نماییم.
2. نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل چگونه است؟
با یک حساب جیمیل وارد محیط سرچ کنسول گوگل میشویم – با زدن دکمهی Add Property سایت خود را اضافه میکنیم – DNS record دریافتی را در کنترل پنل هاست یا کد سایت اضافه میکنیم و در نهایت مالکیت سایتمان را تایید میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید